Polițiștii au verificat peste 60 de autovehicule destinate transportului public de persoane

La data de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 12:00-15:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane, precum și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2.

În urma activităților din teren, polițiștii de la rutieră au efectuat verificări în peste 60 de autovehicule destinate transportului public de persoane și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.835 de lei, 5 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Scopul acţiunii este unul preventiv şi vizează impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane şi limitarea infectării cu COVID-19.

Totodată, poliţiştii rutieri i-au informat pe cetățeni cu privire la faptul că de astăzi, 15 septembrie, au întrat în vigoare prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nr. 142/2021, prin care s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, oboare, bâlciuri, talciocuri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane, autogări) pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

De asemenea, prin această hotărâre s-a impus și obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în exteriorul unităților de învățământ din județul Dâmbovița.

Polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile organizate, siguranță cetățenilor fiind prioritatea forțelor de ordine.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro