Poliţiştii dâmboviţeni au destructurat o reţea care fura date pentru clonarea de carduri (VIDEO)

Gruparea, formată din doi tineri, de 25, respectiv de 28 de ani, ambii din municipiul Târgovişte, şi alţi trei, cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani, din comuna Corneşti, se ocupa cu montarea de dispozitive de tip skimming la ATM-urile situate pe raza municipiului Târgovişte, pentru obţinerea de date bancare în mod fraudulos.

 Membrii grupării sunt suspectaţi că achiziţionau de bilete de avion şi bunuri, prin intermediul internetului, folosind datele de identificare ale unor carduri emise de bănci din ţară şi străinătate, falsificau carduri bancare şi efectuau retrageri de numerar din bancomate, utilizând astfel de carduri, atât pe teritoriul României, cât şi în Columbia şi Thailanda.

 În cauză, poliţiştii au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Galaţi, fiind conduşi la sediul D.I.I.C.O.T –Biroul Teritorial Dâmboviţa, opt suspecţi. În urma percheziţiilor la domiciliile acestora, poliţiştii au descoperit aparatură de skimming şi de inscripţionare a cardurilor, carduri blanc sau emise pe numele altor persoane, laptop-uri şi medii de stocare a datelor. De asemenea, au fost găsite  electronice şi electrocasnice susceptibile a fi achiziţionate prin folosirea în mod fraudulos a cardurilor clonate, diferite sume de bani, documente şi 40 de grame de cannabis.

 Cinci dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în baza ordonanţei de reţinere emisă de către procuror, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificare şi punerea în circulaţie  a unui instrument de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată, efectuarea de operaţiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plată electronic şi trafic de droguri de risc, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro