Percheziții în Dâmbovița, în colaborare cu autoritățile engleze, pentru destructurarea unei rețele de trafic de persoane

UPDATE: Manelistul Dani Mocanu, în dosarul în care DIICOT Dâmbovița a făcut percheziții

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmbovița, în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, au efectuat, în cadrul echipei internaţionale comune de anchetă (JIT), acţiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

În urma a 13 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă, au fost indisponibilizați 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile și 5 autoturisme, utilizate de bănuiți.

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat 13 percheziții domiciliare, dintre care 9 pe raza județului Dâmbovița, 2 în Argeș și 2 în București, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

În sarcina bănuiților s-a reținut că, începând cu anul 2011, aceștia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituției în Marea Britanie și Irlanda.

În cauză, la data de 19 septembrie a.c., poliția londoneză a efectuat 5 percheziții la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituția.

În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor.

Din echipa internaţională comună de anchetă  (JIT), au făcut parte poliţişti din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa şi un poliţist din cadrul I.P.J. Dâmboviţa şi procurorul român de caz.

Până în prezent, de la domiciliile bănuiților au fost indisponibilizați 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile, cartele SIM și mai multe înscrisuri și documente. Totodată, au fost indisponibilizate și 5 autoturisme utilizate de bănuiți.

Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul parchetului pentru audieri și dispunerea de măsuri legale.

La percheziții participă 33 de polițiști din structurile de combatere a criminalității organizate Dâmbovița, Ploiești, Pitești, Brașov și Teleorman,  6 poliţişti din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, sprijiniți de jandarmi din Dâmbovița și Argeș.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. .

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat și se implementează un TASK FORCE pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere cu autori sau victime cetățeni români.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro