Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Proiectul de infrastructură rutieră, cu cea mai mare valoare din regiune, se va derula în Dâmbovița, prin CJD

  • Consiliul Județean Dâmbovița a lansat, astăzi, proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”.
62 de kilometri de drum județean vor fi reabilități și modernizați în cadrul acestui proiect cu o valoare totală de 211.822.388 lei. Contribuția județului Dâmbovița este de 2%, reprezentând aproximativ 5 milioane de lei. Proiectul ar trebui să fie gata în 45 de luni, până la jumătatea lui 2021. Conform președintelu CJD, Alexandru Oprea, este cel mai important proiect de infrastructură derulat la nivelul județului Dâmbovița.
Proiectul va cuprinde reabilitarea a 62, 12 kilometri de drumuri județene, care tranzitează municiipile Târgoviște șiMoreni și alte 14 comune.„ Investiția este una de anvergură și reprezintă un pas semnificativ pentru dezvoltarea județului Dâmbovița, dar și a Regiunii Sud Muntenia. Proiectul presupune modernizarea traseului interjudețean (format din 4 drumuri județene), pe o lungime de 62,12 km. Un număr de 16 localități sunt tranzitate de drumurile județene ce fac obiectul acestui proiect. În plus, proiectul vizează reabilitarea a 4 poduri existente pe traseul interjudețean.” a declarat Oprea.
Proiectul va prevede pe întreaga lungime a drumului, o cale de rulare de 6,20 metri lățime.  Cu scopul realizării investiției într-un timp cât mai scurt, licitația pentru realizarea drumului va fi împărțit în 4 loturi, în timp ce Proietul Tehnic va fi realizat unitar.
 Proiectul ce va fi derulat în Dâmbovița este cel mai mare proiect, ca valoare, din regiune, pe  Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Valoarea totală proiectului este de 211.822.388,29 lei, din care:

– 179.511.725,29 lei – asistență financiară nerambursabilă din partea Fondului European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85% din valoarea eligibilă a proiectului;

– 27.454.734,46 lei – asistență financiară nerambursabilă din bugetul național, reprezentând 13% din valoarea eligibilă a proiectului;

– 4.223.805,30 lei – contribuția proprie a Consiliului Județean, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului

– 632.123,24 lei, reprezentând valoarea neeligibilă a proiectului.

 

Distribuie:

3 thoughts on “Proiectul de infrastructură rutieră, cu cea mai mare valoare din regiune, se va derula în Dâmbovița, prin CJD

  1. nu este vorba de contract.dar este drum strategig?vine dracu vine din dn1 sa mearga la bucuresti pe ocolite?se darama drumul spre sinaia si noi facem,ce?dn71 care este circulat de la bucuresti spre sinaia si facem ce facem.am o sila sa nu spun altceva.

  2. gazetuțo, să-mi spui, rogu-te, peste 9 luni – așa-i contractul! – dacă încep lucrările
    e în joc pariul meu (cîștig o bere la NU!) 😉

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media