Mandat de arestare pentru șeful ocolului Pucioasa, Cornel Neaga! Acesta l-a contestat!

Distribuie:

Tribunalul Prahova a admis solicitarea Parchetului DNA Ploiești de arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al Ocolului Silvic Pucioasa, Cornel Neaga, acuzat de luare de mită. Avocații acestuia au contestat decizia magistraților.

Iată solutia pe scurt: În baza disp art.226 Cod proc. penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiețti, şi în consecinţă: În baza disp.art.226 alin.1 şi 2 Cod proc. penală rap. la art.223 alin.2 Cod proc. penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Neaga Cornel, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.10.2014 şi până la data de 08.11.2014, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului. În baza art.275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare . Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, azi, 10.10.2014, ora 16,00.

Conform unui comunicat DNA: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 09.10.2014, ora 17.00, până la data de 10.10.2014, ora 17.00, a inculpatului NEAGA CORNEL, şef al Ocolului Silvic Pucioasa din cadrul Direcţiei Silvice Târgovişte, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunea de luare de mită

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2014, inculpatul Neaga Cornel, în calitate de şef al Ocolului Silvic Pucioasa din cadrul Direcţiei Silvice Târgovişte, în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, a pretins de la un denunțător (reprezentant legal al unei societăţi comerciale), material lemnos în valoare de circa 20.000 de lei (circa 70-80 metri cubi) pentru ca, în schimb, să îi permită utilizarea unui drum forestier pentru care să plătească o taxă redusă și să nu aplice sancțiuni pentru folosirea fără drept a unei suprafețe de teren forestier aflată în administrarea Ocolului Silvic Pucioasa, sau pentru alte nereguli constatate.

În perioada august – 6 octombrie 2014, inculpatul Neaga Cornel a primit o cantitate de 55 metri cubi material lemnos, livrat în două tranşe de denunţător, în valoare de aproximativ 18.000 lei, în scopul sus menţionat.

Inculpatului Neaga Cornel i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 CPP.

La data de 10 octombrie 2014, inculpatul este prezentat Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 3 ganduri despre “Mandat de arestare pentru șeful ocolului Pucioasa, Cornel Neaga! Acesta l-a contestat!

 • 12 octombrie 2014 at 15:51
  Permalink

  de ce tace PREDA directorul d.s.d-ta? cine este in cardasie cu neaga? simplu , cei ce apar in poze si tac

  Reply
 • 12 octombrie 2014 at 15:48
  Permalink

  de ce tace directorul preda? cine e in cardasie cu neaga? ati vazut toti din poze

  Reply
 • 12 octombrie 2014 at 9:43
  Permalink

  Foarte curând și Țuțuianu va da cu subsemnatul la DNA pentru faptele sale și cred că îl va angaja ca avocat pe Cioacă de la primărie, adică un neavenit în justiție, va apăra un neavenit în politică, rezultat zero, adică ceea ce reprezentăm noi târgoviștenii pentru actualii politicieni dâmbovițeni. Unde ești măi ciripoi?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro