Hoții au furat instalația electrică din Centrul pe care veteranii îl amenajează la Mănăstirea Dealu

Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mânăstirea Dealu a fost ținta hoților la final de an. Persoane rămase, încă, necunoscute au scos din instalație cablurile electrice din Pavilionul A, atât din viitoarele laboratoare medicale, cât și de la etajul clădirii, furând o parte dintre acestea.

Conform președintelui Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități “Sf.Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, Marius Apostol, paguba depășește 10.000 de euro. Este vorba atât de cablurile furate, cât și de distrugerile provocate de hoți.

Hoții au atacat pe 29 decembrie, așa cum arată imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Se pare că este vorba de două persoane, pentru care polițiștii au demarat acțiunea de identificare. Aceștia au scos firele, dar nu le-a putut lua pe toate. După modul în care au știut să intre în clădire, par să cunoască zona. În plus, acțiunea a avut loc în mijlocul zilei, deci hoții erau siguri că nu vor fi deranjați.  Pe 1 ianuarie, Când au venit la Centru, reprezentanții Asociației au găsit parte din cabluri pregătite de cărat. Cum aceștia au rămas în clădire și au anunțat autoritățile, hoții nu au mai apucat să ia tot ce au scos din instalație.

AMVVD încearcă de câțiva ani, doar prin forțe proprii, să amenajeze un spital pentru recuperarea veteranilor din teatre de operațiuni. Anul trecut au primit promisiuni de finanțare printr-o axă europeană, costurile necesare fiind de peste 50 de milioane de euro.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro