Gabriel Cioacă, suspectat de ANI de conflict de interese penal! Reacția avocatului!

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Gabriel Cioacă, fost consilier local și administrator public al municipiului,  a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Agenția Națională de integritate consideră că:

În calitate de consilier local a participat la ședința Consiliului Local al municipiului Târgoviște din data de 28 ianuarie 2013, în urma căreia a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local al municipiului Târgoviște privind modificarea HCL nr. 338/01.09.2008 referitoare la aprobarea înființării funcției de administrator public și a criteriilor, procedurilor și atribuțiilor specifice ocupării postului.

La data de 08 aprilie 2013, ulterior adoptării acestei Hotărâri a Consiliului Local, primarul municipiului Târgoviște a emis Dispoziția nr. 1369 potrivit căreia CIOACĂ NICOLAE GABRIEL a fost numit în funcția de administrator public în cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Târgoviște începând cu data de 09 aprilie 2013, tot cu aceeași dată fiind aprobat și contractul de management al persoanei evaluate, conform anexei nr. 1 a Dispoziției nr. 1369.

Gabriel Cioacă a precizat pentru Gazeta Dâmboviței că a votat împotriva hotărârii la care face referire ANI:

“Nu am nici o emoție. Eu am votat împotriva acelei hotărâri de consiliu. Votul meu este vot important. Nu am votat pentru aprobarea modificării criteriilor pe care trebuie să le îndeplinească administrator public.  Hotărârea s-a luat fără votul meu.”

De asemenea, Cioacă consideră că plângerea ANI este direcționată greșit. La momentul, la care face referire ANI, Gabriel Cioacă era avocat, iar plângerile penale împotriva avocaților se fac la parchetele de pe lângă Curțile de Apel.

……………………………………………….

Art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 3 ganduri despre “Gabriel Cioacă, suspectat de ANI de conflict de interese penal! Reacția avocatului!

 • 20 martie 2016 at 14:20
  Permalink

  Bleah jigodia ordinara antonescu marin nu a platit ca a votat inchirierea apartamentului de la Bruxeles pentru oana antonescu. am platit noi dambovitenii sa-si faca mendrele tatuca basist si acu el nu pateste nimic ca e tinut in brate de tutuianu finul ce iubit. rusinee PSD esti un partid securist

  Reply
 • 19 martie 2016 at 9:00
  Permalink

  Cel mai slab administrator, nu din Targoviste ci din toata Romania, pentru simplul motiv ca acest individ nu face deosebirea intre administratia unui municipiu si furtul banului public. Ca avocat nu cunoaste nimeni vreun dosar sustinut in instanta de acest agramat! Bani la greu a castigat din contractele cu statul, nu din pregatirea sa de jurist care este ZERO BARAT! Un neica nimeni in toate domeniile ajunsese sa decida viitorul unui municipiu incarcat de istorie! bleah, jigidie!!!

  Reply
 • 19 martie 2016 at 5:38
  Permalink

  ghinion: dacă atunci cînd ești mic nu ești suspectat de E-coli, cînd te faci mare există riscul să fii suspectat de … ANI 😀 )))

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro