Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021
poza_criminal_2

Doar 19 ani pentru cel care a violat-o şi tranşat-o pe tânăra din Valea Mare

„Monstrul” din Argeş, Florin Mânzăraru, care a ucis şi tranşat cu sânge rece amnul trecut o tânără din Valea Mare, după ce a luat-o la ocazie, a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 19 ani de închisoare, deşi toată lumea se aştepta să primească închisoare pe viaţă.

Florin Mânzăraru a primit 15 ani de închisoare pentru omor calificat, cinci ani de închisoare pentru viol, patru ani pentru furt calificat şi un an pentru profanare de morminte. În final pedepsele au fost contopite, iar instanţa a stabilit pedeapsa cea mai grea, de 15 ani de închisoare, sporită cu trei ani de închisoare.

De asemenea,  pentru că bărbatul este recidivist, instanţa a dispus revocarea beneficiului eliberării condiţionate pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat din pedeapsa de opt ani închisoare pe care Mânzăraru a primit-o în 2008, când a fost condamnat pentru viol, iar acest rest de pedeapsă a fost contopit cu pedeapsa aplicată prin sentinţa de luni, în final rezultând o pedeapsă finală de 19 ani închisoare.

Mânzăraru va mai trebui să plătească daune civile şi morale în cuantum de 400.000 de lei rudelor femeii ucise, care s-au constituit părţi civile în acest proces, precum şi o  „prestaţii periodice lunare” de 1.000 de lei către fiica victimei sale.

Mânzăraru nu şi-a angajat apărător, dar va trebui să achite 200 de lei onorariul avocatului din oficiu care l-a reprezentat şi 150 de lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu care a reprezentat în instanţă partea vătămată minoră, respectiv pe fiica femeii ucise.

în plus, condamnatul trebuie să mai plătească 25.550 de lei, cheltuieli judiciare la urmărirea penală.

Tribunalul Argeş a fost instanţă de fond în acest dosar, prin urmare sentinţa poate fi atacată.

Crima care a şocat o ţară

Vă reamintim firul tragicului eveniment în urma căruia o tânără a fost asasinată cu cruzime, în urma sa rămânând o familie îndoliată şi un copil orfan.

În mai 2013, cadavrul unei femei fără cap, mâini şi picioare, a fost găsit de un cioban, în râul Argeş, în localitatea dâmboviţeană Petreşti, satul Ioneşti.

Femeia, Iuliana Neblea, în vârstă de 36 de ani, era divorţată, lucra la o fabrică de pâine din Topoloveni şi făcea zilnic naveta din localitatea Valea Mare din Dâmboviţa, unde locuia împreună cu concubinul ei.

Ulterior, în 30 mai, Florin Mînzăraru, în vârstă de 37 de ani din oraşul argeşean Topoloveni, eliberat din penitenciar în luna aprilie, unde executase o pedeapsă cu închisoarea pentru viol, a fost reţinut ca principal suspect în cazul uciderii femeii.

La audieri, bărbatul a recunoscut că a violat-o, ucis-o şi tranşat-o pe femeia al cărei cadavru a fost găsit decapitat şi fără membre, în râul Argeş. Bărbatul a fost arestat preventiv, pentru omor calificat, printr-o decizie luată de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor.

Anchetatorii declarau atunci că există imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o femeie şi pleacă spre judeţul Dâmboviţa. În autoturism, anchetatorii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie.

Ulterior, Mînzăraru a descris în amănunt, la reconstituire, ce a făcut din momentul în care a luat victima la ocazie şi până când a aruncat fragmentele de cadavru. El a povestit că a omorât-o pe femeie în maşină, apoi a dus-o în cada din baia apartamentului său din Topoloveni, unde a secţionat cadavrul. Acesta a mai spus că a violat-o pe femeie în autoturism, fără să precizeze dacă infracţiunea a avut loc înainte sau după ce a ucis victima.

Cazul a fost unul dintre cele mai grave din ultimii ani, anchetatorii fiind nevoiţi să golească barajul de la Goleşti, pentru a scădea debitul râului în speranţa de a descoperi şi corpul mutilat şi tranşat în mai multe părţi.

Mânzăraru nu era la prima faptă de acest gen. El fusese  condamnat pentru 8 ani de zile, pentru că în 2008 a violat o tânără din Topoloveni, pe care a tăiat-o cu un cutter pe sâni. Instanţa a stabilit ca femeia să primească despăgubiri de 105.000 lei, pe care nu i-a recuperat de la violator. Acesta, însă, a ieşit mai devreme din penitenciar pentru bună purtare, iar de data aceasta a şi ucis. Se pare că bărbatul ar fi violat şi alte tinere, pe care le lua la ocazie.

femeie_disparuta

corp

manzararu manzararu 2

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media