Cuplul anului 2012: Cătălin Tănase şi Costin Mihai

Site-ul damboviteanul.com a publicat duminică o discuție purtată pe o platformă de socializare între două personaje care au nickname-uri identice cu ale unui ziarist dâmbovițean, respectiv cu un fost antrenor al echipei de baschet CSM Târgoviște. Redăm integral materialul publicat de colegii noștri.

Sau cum execută un ziarist cu limbaj şi gândire de interlop ordinele unui antrenor măcinat de ură. (până la un punct) pamflet

“Dâmboviţeanul.com” a intrat în posesia uluitoarei corespondenţe dintre Cătălin Tănase, actual antrenor la CSŞ Târgovişte, fost antrenor al echipei de baschet feminin CSM Târgovişte (2008- 2010) şi Costin Mihai, de la cotidianul “Jurnal de Dâmboviţa”.
De la Adam şi Eva, omenirea a avut parte de cupluri celebre: Romeo şi Julieta, Antoniu şi Cleopatra, Stan şi Bran, Tom şi Jerry, Tristan şi Isolda, Richard Burton şi Elizabeth Taylor, Maria şi Ion Dolănescu, Angelina Jolie şi Brad Pitt, Victoria şi David Beckham… Exemplele curg.
Baschetul târgoviştean a lansat marele cuplu Cătălin Tănase şi Costin Mihai. Dacă nu ştiţi cine e Costin Mihai, nu-i vina noastră. Putem doar să constatăm că aveți lacune MARI!
Și totuși, cine este Costin Mihai? Simplu: cu el a început şi, mai mult ca sigur, se va sfârşi lumea. Lumea presei, cel puţin. Când îl apucă delirul, adică starea lui de fiecare zi, omul se vede la jumătatea drumului dintre Pamfil Şeicaru şi Rupert Murdoch. Auziţi la el: „Eu nu cedez niciodată. Niciodată. Şi nu mă las până nu ajung la punctul zero. Mă bucur că mi-am instruit câţiva copii. Care au început să scrie dur. Pic eu, rămân ei!”. Aoleu, Napoleoane, să nu pici! Pe noi cui ne lași?!
Pentru aceia care n-au aflat încă (puţini, credem noi, deoarece măcar în închipuirea lui omul e mai cunoscut decât Regina Angliei), Costin Mihai e ziarist la (pardon, scuzaţi expresia) „Jurnalul de Dâmboviţa”.
De unde ştim declaraţia-jurământ de mai înainte? Nu, nu din vreo foaie de observație de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Bucureşti, ci dintr-o ”scrisoare pierdută”… în spațiul virtual, cu adrisant cunoscut. Cum orice argat are şi un stăpân, acestuia din urmă îi vom spune, simplu, Tănase. Cătălin Tănase. Un antrenor de pripas care a reuşit performanţa istorică şi tristă, luaţi-o cum vreţi, de a pierde în repriza a 8-a o calificare pe care echipa antrenată de el a avut-o în mână în celelalte 7 reprize ale unei duble manşe. Aţi ghicit, e vorba de întâlnirea MCM Târgovişte – Dinamo Kursk, din 2010, în „sferturile” FIBA Europe Cup. De o asemenea ”realizare” nici măcar Mr. Bean n-ar fi fost în stare! Uite că a fost Tănase al nostru… Pus pe liber de la Târgovişte, deşi merita urcat în Turnul Chindiei şi uitat acolo, Cătălin Tănase a ajuns antrenor în Siria. Vorba vine antrenor, oricum n-a stat mult acolo, el îl antrena, de fapt, pe Costin, glumeţul amintit anterior. Fiindcă Cătălin Tănase (lăsaţi cacofonia la locul ei, o merită) se interesa mai mult de fetele de la CSM Târgovişte decât de cele pe care ar fi trebuit să le pregătească la Damasc.
De unde se ştiu toate astea? V-am spus, din ”scrisoarea pierdută” pe care Cătălin „Tipătescu” Tănase sau Costin „Zoe” Mihai au rătăcit-o prin oraş. Ţineţi-vă bine sau, vorba aceea, „Zoe, fii bărbată”!
Corespondenţa dintre cei doi s-a purtat prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Și pentru că e greu cu IT-ul, unul dintre ei a deconspirat, din greșeală, interesantul schimb de idei și ”prințipuri”. Cineva (și, vorba cântecului, ”nu spun cine”) ne-a furnizat transcrierea dialogului purtat de cei doi. Și suficiente dovezi cât să nu ne îndoim de autenticitatea datelor oferite.
Așadar, să purcedem cu Episodul 1.
C. Tănase: „Nu te-a întrebat de unde eşti aşa bine informat?”
C. Mihai: „Se teme de forţa mea mediatică”
Rătăcirea celor doi debutează în iulie 2011. Oricât ne-am fi străduit să punem nebunia în ordine, am ajuns la concluzia că ea merită redată în forma ei originală. La urma-urmei, poate le facem un bine celor doi, lăsând medicina să-şi spună cuvântul. Va fi greu, dar medicina a cunoscut progrese spectaculoase în ultimul timp. Merge banda!
Menţionăm că intertitlurile ne aparţin. Greşelile de exprimare le aparţin celor doi eroi.
Mihai Costin: Ce faci bărbate?
Cătălin Tănase: Salut bărbate
M.C.:… are nevoie de linişte. De mine
C.T.: Nu te-a întrebat de unde eşti aşa de bine informat?
M.C.: Miercuri fac conferinţă de presă. Adică el. Că pe Ciprian nu-l lasă singur cu mine.
Unde era înghiţitorul de săbii al presei din Târgovişte!
C.T.: Şi te-a invitat şi pe tine?
M.C: nu doar că m-a invitat. Dar mi-a promis că îmi răspunde la orice apel. Cu toate datele despre echipă. Adică vrea colaborare. Îmi transmite tot ce am nevoie. Personal. Fără să mă mintă.
C.T.: E un bagabont, m-am convins de mult de lucrul acesta… L-ai speriat rău aşa îmi dă impresia.
M.C.: Lasă Cătă, nu sunt fraier.
C.T.: Şi prost ai fi să-i faci jocurile.
M.C.: Nu muşc gogoşi în prima fază… Dar îl mărunţesc pe Iugulescu. Să vedem dacă îl apără… atunci o să-l decapitez… Gabi e golan notoriu. L-am simţit demult… Se teme de forţa mea mediatică.
C.T.: A văzut că eşti bine informat, crede-mă asta îl sperie… Acolo eu eram omul care le ştiam şi le făceam.
M.C.: Dar Boriga nu mă mai păcăleşte. Şi nici nu va avea linişte… M-am golănit şi eu. Se cam teme de mine.
Astfel arată un dialog dintre, teoretic, un antrenor de baschet şi, de data asta pur teoretic, un jurnalist. Ca replicile a doi „bagabonţi” (să folosim limba lor) de la colţ de stradă. Costin Mihai, un gazetar a cărui principală menire ar fi să informeze publicul, se ocupă cu „mărunţirea” lui Ciprian Iugulescu, preşedintele de la CSM Târgovişte. Îşi închipuie că Gabriel Boriga, primarul oraşului,  nu mai doarme nopţile din pricina lui. Iar dacă primarul nu-i va face pe plac „o să-l decapiteze”! Cam aşa gândeşte „gâdele” cu plaivaz de la „Jurnal de Dâmboviţa” (Cred că Vasilică e tare mândru de el). Cătălin Tănase şi Costin Mihai, doi oameni care visează „decapitări” şi „mărunţiri”, doi indivizi în preajma cărora trebuie să stai cu ochii-n patru şi cu lumina aprinsă, cu obsesiile lor pe viaţă şi pe moarte: Boriga, Iugulescu, fetele de la echipa de baschet CSM Târgovişte.
Preluare www.damboviteanul.com

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro