Voluntarii Europe Direct Târgoviște, în schimb de experiență la Bacău (FOTO)

Voluntarii Europe Direct Târgoviște și bibliotecari dâmbovițeni au realizat în perioada 28 – 30 septembrie un schimb de experiență cu voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Comăneşti, judeţul Bacău.

Activitatea a fost una deosebită, la care am avut onoarea să particip, ca și reprezentant al Gazeta Dâmboviței.ro, și care a dovedit, încă o dată, rolul foarte important pe care îl joacă Centrul Europe Direct Târgoviște în formarea tinerilor ca “ambasadori” ai Uniunii Europene în județ, dar și în țară.

În cele trei zile ale schimbului de experiență, tinerii voluntari târgovișteni, alături de bibliotecari ai Bibliotecii Județene, dar și de la bibliotecile din județ, au participat la activități organizate la Centrul Europe Direct Târgoviște Comănești, au vizitat cu scop informativ biblioteca din oraș, Muzeul de Etnografie și Artă, primăria, unde au fost primiți de edilul orașului, care a fost alături de oaspeții târgovișteni și pe parcursul celorlalte zile, dar și alte obiective de interes.

Gazda vizitelor a fost managerul Centrului Europe Direct Comănești, Narcis Jitaru , un tânăr cu viziune care, asemenea managerului Europe Direct Târgoviște, Vlăduț Andreescu, și-a format o echipă de voluntari, 40 la număr, bine pregătită, care  încearcă să facă ceva pentru comunitatea lor. “Pentru noi, Centrul Europe Direct Comănești, este o bucurie, în primul rând, și este o îmbogățire a cunoștințelor noastre despre ideea de voluntariat, de socializare și ne bucurăm că am avut oaspeți de seamă de la Târgoviște, voluntari implicați în activitățile colegului meu Vlăduț. Noi, centrele Europe Direct din România, avem, în general, două-trei întâlniri pe an și de fiecare dată avem prilejul acesta, de a ne lăuda, să spunem, cu activitățile noastre și atunci când Vlăduț își prezintă activitățile suntem și noi foarte curioși, deschiși și lăudăm cu nota 10 tot ceea ce face Vlăduț la el acasă.

În mare, activitățile celor două centre sunt asemănătoare, însă, dacă Vlăduț lucrează în mare parte cu bibliotecile, cu voluntarii, noi lucrăm la fel, dar mai puțin cu bibliotecile. Noi lucrăm cu instituțiile publice, pentru că structura noastră gazdă este o primărie”, ne-a declarat managerul Europe Direct Comănești.

Managerul Centrului Europe Direct Târgoviște, Vlăduț Andreescu, a fost foarte încântat de primirea echipei de la Comănești: “În fiecare an, centrul nostru organizează poate la nivel internațional, poate la nivel național, în funcție de posibilități, de planul nostru de activități, de buget, de banii pe care îi avem la dispoziție. Vizitele noastre sunt atât de documentare și de informare, dar și de schimb de experiență, pentru că întotdeauna voluntarii dobândesc noi cunoștințe, văd ce fac alți voluntari, așa cum se întâmplă la Centrul Europe Direct Comănești, unde am fost primiți nu numai cu multă căldură, ci suntem înconjurați de oameni care dăruiesc foarte mult celor de lângă ei. Asta se vede prin atitudinea pe care o au voluntarii pe care Narcis îi are în echipă și prin ceea ce fac ei, prin prezentările pe care le-am văzut.

Cred că și noi ar trebui să avem mai multe activități în afară, desfășurate în aer liber. De altfel, punem la cale un set de activități pe care să le desfășurăm în parteneriat, începând cu 2015“.

Acesta spune că pregătește, în colaborare cu omologul său din Comănești, un schimb de experiență pentru mass media locală, despre care va dezvălui mai multe imediat ce se va concretiza proiectul.

Tot în cadrul acestor trei zile de schimb de experiență, voluntarii Europe Direct Târgoviște au avut ocazia să viziteze și Centrul Europe Direct Târgoviște Sfântu Gheorghe și să afle mai multe despre activitățile acestuia.

 Bacau-Europe Direct (2)      Bacau-Europe Direct (8) Bacau-Europe Direct (9) Bacau-Europe Direct (10) Bacau-Europe Direct (11) Bacau-Europe Direct (12) Bacau-Europe Direct (13) Bacau-Europe Direct (14) Bacau-Europe Direct (15) Bacau-Europe Direct (17) Bacau-Europe Direct (18) Bacau-Europe Direct (19) Bacau-Europe Direct (20)Bacau-Europe Direct (1)

 Bacau-Europe Direct (4)Bacau-Europe Direct (3)Bacau-Europe Direct (5)Bacau-Europe Direct (7)Bacau-Europe Direct (6)

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro