Universitatea Valahia, gazda Olimpiadei Naționale a Economiștilor în Formare

În perioada 26-27 mai s-a desfășurat la Târgoviște, Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare, ediția a X-a – secțiunea Marketing.

Potrivit informațiilor oferite de Ioana Doroftei, purtător de cuvânt al Universității Valahia, această olimpiadă a mai fost organizată în urmă cu câțiva ani tot la Târgoviște, dar pe secțiunea Contabilitate.

La această ediție a olimpiadei au fost înscriși 72 de studenți participanți, de la 21 de facultăți din țară. Premiile au fost împărțite pe două secțiuni. Pe secțiunea licență au fost 29 de lucrari înscrise și s-au acordat 4 premii, 5 mențiuni și Marele premiu Constantin Florescu. Pe secțiunea Master au fost 16 lucrări înscrise și s-au acordat 6 premii.

Au fost 3 lucrări înscrise de la universitatea gazdă din Târgoviște, una dintre acestea obținând premiul special Paraschiv Vagu. (Profesorul Universitar dr. Paraschiv Vagu a trecut în neființă)

Unul dintre studenții participanți la olimpiadă, fost absolvent de liceu din Târgoviște, în prezent student la Academia de Studii Economice București, David Ciocodeică, ne-a declarat:

davidÎn momentul în care am aflat, că Olimpiada Naţională de Marketing se va desfăşura la Târgovişte, m-am gândit că trebuie şi este necesar să realizez o cercetare de marketing de un înalt nivel ştiinţific. Drept pentru care am realizat lucrarea intitulată „Cercetare privind utilizarea reţelelor de socializare în rândul tinerilor”, cu ajutorul căreia am reuşit calificarea pentru faza naţională în urma susţinerii acesteia în cadrul Facultăţii de Marketing – Academia de Studii Economice din Bucureşti.

         Oraşul Târgovişte îmi aminteşte cu drag de perioada când reprezentam liceul, respectiv judeţul, la olimpiadele, concursurile, sesiunile de comunicări ştiinţifice desfăşurate la nivel naţional, aducând premii şi rezultate remarcabile comunităţii locale, cât şi judeţului Dâmboviţa, iar acum în calitate de reprezentant al Facultăţii de Marketing din ASE Bucureşti, am reuşit să fiu nominalizat la categoria celor mai bune lucrări.

         Eu sunt pasionat de cercetare, drept pentru care participarea mea la acest eveniment ştiinţific mi-a oferit şansa să îmi cunosc colegii de la alte universităţi din ţară şi să aduc un element de originalitate cercetării ştiinţifice universitare.

         Ca în orice olimpiadă trebuie să existe şi acel spirit olimpic. Eu l-am savurat din plin, regăsindu-mă printre câştigătorii olimpiadei. Ţin să mulţumesc în primul rând celor care au făcut posibilă organizarea acestei manifestări ştiinţifice cu caracter universitar şi totodată domnului prof. Univ. Dr. Gheorghe ORZAN şi domnişoarei cadru asociat drd. Ioana BURGHELEA”.

 


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro