Profesorul Universitar dr. Paraschiv Vagu a trecut în neființă

Vineri 22 mai 2015 a trecut la cele vesnice profesorul universitar dr. Paraschiv Vagu, nascut in 1927 la Ploiesti, personalitate marcanta a lumii academice romanesti, fondator al Universitatii Valahia din Targoviste, fondator al Facultății de Științe Economice, formator de scoala de management, conducator de doctorat, autor a numeroase lucrari stiintifice, definitorii in domeniul managementului.

A activat mai intai ca profesor la ASE Bucuresti, apoi profesor la Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati si din anul 1992, alaturi de grupul fondatorilor, cca 22 la număr, profesori cu multă experiență, în fruntea cărora s-a aflat impreuna cu prof.univ.dr. Florea Oprea si alti cativa corifei ai invatamantului superior romanesc, profesorul Paraschiv Vagu a pus umarul la constructia Universitatii Valahia din Targoviste.

A fost primul decan al Facultatii de Stiinte din cadrul Universitatii Valahia din Targoviste, iar dupa cel de-al doilea mandat a devenit DECAN DE ONOARE al Facultatii de Stiinte Economice.

A fost DOCTOR HONORIS CAUSA al Univesitatilor Valahia si Dunarea de Jos si pentru contributia exceptionala in dezvoltarea stiintei managementului si a invatamantului universitar romanesc a primit numeroase distinctii si premii acordate de universitati din tara si din strainatate, de AFER(Asociatia Facultatilor Economice din Romania), de Ministerul Educatiei Nationale si de numeroase alte foruri stiintifice.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Profesorul Universitar dr. Paraschiv Vagu a trecut în neființă

  • 4 august 2015 at 15:59
    Permalink

    Condoleante Vagu Dan Florentin silvia 0722658543

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro