Ştiinţele ajung în viaţa de zi cu zi a elevilor dâmboviţeni

Un exemplu l-au oferit astăzi elevii claselor a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” Târgovişte, coordonaţi de prof. Carmen Antonescu, la o lecţie mai aparte. Deşi sunt la profil artistic, ei au cercetat şi au adus argumentele pro şi contra construirii unei centrale nucleare la Târgovişte. Aceasta a fost tema pentru care s-a lucrat timp de o săptămână în cadrul unor activităţi interdisciplinare, în afara orelor de curs.

“A fost un proiect captivant”

Elevii au fost împărţiţi în echipe, fiecare având un rol dinainte stabilit: fizician, biolog, istoric, primar ş.a. “Am fost primar. A fost interesant. A trebuit să iau deciziile bune pentru toată lumea. A fost un proiect captivant”, a mărturisit Dimitrie Ghimuş. O altă opinie vine din partea Andreei Bălan. “Mi-a plăcut proiectul, pentru că această activitate a fost diferită de restul orelor de fizică. Am aflat foarte multe lucruri noi. Am cooperat foarte bine cu colegii. Eu am avut rol de istoric şi am fost contra construirii centralei nucleare, pentru că de-a lungul timpului au avut loc foarte multe accidente”, a spus adolescenta. Indiferent de rolul însuţit, copiii au arătat astăzi că au învăţat foarte multe lucruri referitor la subiect. “Mi s-a părut o activitate benefică. Eu nu m-aş fi interesat, de una singură, despre subiect, mai ales că nu e domeniul nostru”, a mărturisit Mara Ionicioiu.

„Profiles” – primul program acreditat de formare în domeniul Ştiinţelor  din România

Astfel de lecţii, dar pe alte teme, s-au desfăşurat sau se vor desfăşura în cele 20 de şcoli dâmboviţene încluse în proiect. Este vorba despre proiectul “Profiles” al Universităţii Valahia din Târgovişte, coordonat la nivel naţional de conf. dr. ing. Gabriel Gorghiu, un proiect european care include 22 de parteneri din 20 de ţări. El a demarat la 1 decembrie 2010 şi se va derula până în noiembrie 2014, fiind primul program de formare în domeniul ştiinţelor acreditat în România. Proiectul îşi propune să pună bazele unei reţele de colaborare care să ofere posibilitatea cadrelor didactice şi de cercetare interesate de domeniul Ştiinţelor să coopereze activ, prin promovarea schimbului de idei şi a materialelor de formare specifice domeniului, diseminarea celor mai bune practici, organizării de seminarii, workshop-uri şi expoziţii atât la nivel local, regional şi naţional, dar şi la nivel internaţional. Gradul de succes al proiectului va fi determinat prin capacitatea profesorilor de a dezvolta materiale moderne pentru predarea Ştiinţelor şi prin atitudinea elevilor cu privire la domeniul Ştiinţelor şi educaţia în acest domeniu, orientată către context şi bazată pe investigaţie ştiinţifică.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro