Teatru forum, pentru implicarea tinerilor din comunități rurale

Localitățile din mediul rural sunt cele în care informația ajunge foarte greu, iar oamenii nu sunt dispuși să se implice în viața comunității lor. Acest lucru se întâmplă în special din cauza faptului că principala ocupație în mediul rural este agricultura, iar în ultimul timp aceasta nu le asigură resursele necesare pentru a trăi decent.

Din acest motiv, instituțiile responsabile cu informarea și educarea locuitorilor din mediu rural încearcă permanent să le ofere acestora informații despre posibilități de dezvoltare personală și profesională derulate chiar în comunitate. Un astfel de eveniment a avut loc în data de 24 martie 2015 la Biblioteca Comunală „Theodor Balș” din Brănești. Aici s-a desfășurat un alt schimb de experiență din cadrul proiectului „Rețea de centre de educație nonformală pentru viață în mediul rural din Dâmbovița”.

Cu această ocazie, bibliotecari, ONG-iști, tineri din comuna Brănești și localitățile învecinate au urmărit o reprezentație de teatru forum, prezentări despre activități de succes desfășurate în bibliotecile publice din județ și au avut ocazia de a se transforma din spectatori în actori, pentru că, după vizionarea piesei de teatru forum, au fost încurajați să se „evidențieze din mulțime” și să ia atitudine împotriva unei situații în care drepturile omului, în speță ale tinerilor, sunt încălcate.

La final, a avut loc o istruire pentru bibliotecari şi reprezentanţi ONG susţinută de membri echipei Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște – instituție responsabilă cu informarea publicului larg în ceea ce privește Uniunea Europeană și politicile ei, le-a vorbit celor prezenți despre posibilitatea de a obține un loc de muncă în orice stat membru UE, având garanția că drepturile le vor fi respectate și că vor fi tratați la fel ca și angajații din țara gazdă. Cei interesați au aflat care sunt rețelele care le asigură comunicarea cu specialiști din domeniul angajabilității din Uniunea Europeană – rețeaua EURES și că serviciile acesteia sunt disponibile chiar și în județul nostru, prin intermediul AJOFM. Invitatul special le-a prezentat tinerilor și bibliotecarilor niște filmulețe despre cum putem economisi energia și care sunt similitudinile dintre România și alte state membre ale Uniunii, cu scopul de a-i îndemna să folosească pe viitor aceste filmulețe ca pe niște resurse educaționale.

Evenimentul a fost foarte apreciat de către toți cei prezenți, iar feed-back-ul pozitiv încurajează echipa să organizeze și alte evenimente de același fel. Prin participarea la acțiuni de acest gen, copiii și tinerii din grupul țintă dobândesc cunoștințe și dezvoltă abilități care îi ajută să-și deschidă mintea și sufletul: capacitatea de a se exprima în public, de a comunica și lucra în echipă, devin pregătiți să se informeze, ajung să-și cunoască drepturile și să militeze pentru ele.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro