Târgoviște: Proiectul internațional ,,Să cresc mare şi voinic!” la a IV –a ediție

 

 

            În data de 16 februarie 2018 a avut loc  cea de a IV–a ediție a Concursului internațional ,,Să cresc mare şi voinic!”, concurs organizat de trei instituții de învățământ preșcolar din România: Grădinița        „Rază de Soare” Târgovişte, Grădinița „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte și Grădinița nr. 48 Brăila în parteneriat cu instituții școlare din 4 țări: Tselodnevna detska gradina „Parvi Yuni”-Bulgaria, Yenimahalle Ilkokulu- Turcia, Przedszkole nr 14 im. Marii Montessori Tychy- Polonia și Creșa-Grădiniță Complex nr. 225 Spicușor, Chișinău-Moldova.

Scopul acestui proiect, care are ca activitate principală concursul, îl reprezintă promovarea unui stil de viață sănătos în rândul preșcolarilor cu vârste între 3-6 ani, prin formarea de deprinderi de igienă, de alimentație sănătoasă și de mișcare zilnică,

Concursul are două secțiuni:

  • secţiunea Ipreșcolari- 3-6 ani participare directă/ indirectă– concurs de creaţii artistico-plastice realizate în orice tehnică: desene, pictură, colaje, postere, afişe.
  • secţiunea IIcadre didactice  (participare on-line) – simpozion cu publicație ISSN (mjloace de realizare a educației pentru sănătate la preșcolari).

În amfiteatrul Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște, vineri, 16 februarie 2018, a avut loc secțiunea cu participare directă la care s-au înscris 78 de preșcolari din județul Dâmbovița, din grădinițe din mediul urban (Târgoviște, Găești), rural (Corbii Mari, Odobești, Petrești, Văleni, Valea Lungă, Valea Voievozilor), din sistemul de învățământ public, dar și particular. Preșcolarii au realizat lucrări artistico-plastice și practice, efortul fiindu-le răsplătit prin premiere, participarea la un program distractiv oferit de reprezentantul Complexului Turistic de Natație Târgoviște, d-na Jitariu Ada și surprize dulci oferite de sponsorul concursului, Tymbark.

Tot atunci au fost jurizate și cele 1304 lucrări lucrări artistico-plastice și practice ale preșcolarilor din 38 de județe din România din cele 4 țări partenere la care s-au adăugat și participanți din Ungaria.

Activitățile proiectului continuă cu secţiunea IIcadre didactice, simpozion cu publicație ISSN, la care, până în prezent, s-au înscris cu articole de specialitate 350 cadre didactice din România și din țările partenere, înscrierile continuând până la finele lunii martie. În urma simpozionului, va fi elaborată publicația ,,Să cresc mare şi voinic!”- mijloace de realizare a educației pentru sănătate la preșcolari.

De precizat că, încă de la prima ediție, proiectul s-a regăsit în Calendarele activităților educative avizate la nivelul Ministerului Educației Naționale, anul acesta fiind înscris în  Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene, fără finanțare MEN.

 

            Ne bucură impactul pe care l-a înregistrat proiectul ,,Să cresc mare şi voinic!”, atât la nivel național, cât și internațional, confirmând faptul că educația pentru sănătate în școli/grădințe  reprezintă o prioritate, cunoaşterea modalităţilor de menţinere şi îmbunătăţire a stării de sănătate  trebuie să se realizeze în cadrul înstituțiilor școlare încă de la vârste fragede.

 


Coordonator proiect, Ciulei Florentina

Grădinița „Rază de Soare” Târgovişte,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca