Studenţii Universităţii Valahia Târgovişte, la târgul de întreprinderi simulate din Bucureşti

Distribuie:

 

Functionarea si dezvoltarea Universitatii Valahia din Târgoviște într-un mediu tot mai globalizat, a impus o evoluție continuă din punct de vedere al accesului real la piata muncii prin întreprinderi simulate.

In perioada 6-7 Noiembrie 2015 la Bucuresti s-au reunit 30 de Intreprinderi simulate de la opt universitati din tara (Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea Dunărea de Jos Galați, Universitatea Gh. Asachi Iași, Universitatea Ovidius Constanța, Universitatea din Craiova, Universitatea Constantin Brancusi, Targul Jiu) si peste 250 de studenti. Cu totii au avut acelasi obiectiv, acela de a-si disputa capacitatea antreprenoriala precum si skills-urile dobandite in comunicare, vanzari, marketing si management dar si munca si eforturile depuse in cadrul firmei/intreprinderii simulate.

universitatea valahia (4)

Pentru noi, cadrele didactice a fost dificil sa convingem 270 de studenti cat este de important sa se implice si in activitati extrascolare, ca trebuie sa fie cat mai responsabili cu ei insisi, cat mai curajosi si numai asa vor reusi sa schimbe cate ceva in ei dar si in jurul lor. Acest concept dezvoltat tot mai mult de Centrul Studentesc de Antreprenoriat si Gestiunea Afacerilor va constitui o caramida de temelie pentru cati mai multi studenti, ca vor reusi sa fie mai increzatori in sansele lor, sau intr-o cariera antreprenoriala. Astazi, 07.11.2015 toata increderea noastra s-a adeverit, pentru ca, astazi, seriosi, încrezători și cu o atitudine de competitor, tratand cu seriozitate toate probele, studentii/angajatii firmei/intreprinderii simulate Metal Pro au urcat pe podium, iar cei de la IS Wavy Carton au fost premiati pentru originalitatea materialelor promotionale. Este o bucurie enorma in sufletele noastre, a cadrelor didactice, deoarece ne-am demonstrat ca tot ceeace am intreprins pana acum, este al “naibii” de bine.

universitatea valahia (1)

Eleganţi şi siguri pe ei, tinerii nu şi-au ieşit din rolul de „angajaţi“ ai I.S. Progetto Casa, I.S. Wavy Carton si I.S. Metal Pro pe tot parcursul tîrgului au  dovedit că investiţia în educaţie şi punerea accentului pe resursa umană, mai degrabă decît pe cea materială, reprezintă calea de urmat. In acest sens trebuie mentionat ca toate aceste lucruri frumoase nu s-ar fi intamplat daca firmele “mama” private nu ar fi acordat importanta cuvenita unei astfel de forme de invatare. Am dorii sa multumim doamnei Mişu Corina Lavinia  – S.C. Regata firma mama a I.S. Progetto Casa SRL, domnului Florin Grad – S.C. Rondo firma mama a I.S.  Wavy Carton SRL si domnului Samy Numan – S.C. Nimet SRL firma mama a I.S. Metal Pro SRL si sa speram ca vor crede in continuare in proiectele noastre.

universitatea valahia (3)

Prin aceste rezultate suntem încrezători ca drumul nostru spre o educatie europeana nu este gresit si prin proiectele pe care dorim sa le dezvoltam alaturi de actorii privati si publici din judetul Dambovita ii va determina pe cati mai multi studentii ai Universitatii Valahia din Targoviste sa traiasca sentimentul de „winner” in tot ceea ce vor intreprinde si sa fie mandrii ca sunt studentii nostrii dar si ca se vor remarca pe piața muncii, reusind astfel să pună bazele viitoarelor cariere.

 Gabriel Croitoru

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro