Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

ȘTIREA DE BINE: HeidelbergCement România a dotat Școala Diaconu Coresi – Fieni cu 17 table Smart și alte dispozitive

Școala Gimnazială Diaconu Coresi – Fieni este una dintre școlile beneficiare ale Proiectului “Edu 2023- Copii fericiți. Comunități sustenabile”, implementat de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, cu finanțare din partea HeidelbergCement România. Echipa școlii se gândește cu drag și recunoștință la cei care înțeleg importanța educației și ne sprijină să devenim mai buni, de la Centru Step by Step Carmen Lică- director executiv, Roxana Avram- coordonator programe, Ioana Grindean- director Advocacy și de la HeidelbergCement România, dr. Florian Aldea- director general, Cristian Voinițchi- director tehnic, Bogdan Arnăutu- șef departament comunicare.

În cadrul proiectului se desfășoară mai multe activități printre care cursuri de formare pentru cadrele didactice din unitățile de învățământ, preșcolar și primar, din județele Dâmbovița, Hunedoara și Neamț.

Cea mai importantă parte a acestui proiect este susținerea materială relevantă, atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice și a școlilor, cu tehnologie de ultimă generație, aducând experiența de învățare la un nivel high-tech.

Astfel, elevii Școlii Gimnaziale Diaconu Coresi au beneficiat de 30 de tablete, cu abonamente incluse pentru o perioada de 2 ani. Elevii țintă au fost cei vulnerabili care nu ar fi reușit altfel să se conecteze la lecții, în această perioadă de pandemie.

Profesorii școlii au primit 30 de tablete grafice, iar sălile de clasă ale unității școlare au fost dotate cu 17 table SMART. Tehnologia este utilizată atât pentru învățământul la distanță cât și pentru cel față în față și se integrează ușor cu diferitele soluții de învățământ la distanță sprijinind modul de predare interactiv,  lucru apreciat unanim de reprezentanții școlilor incluse în proiect.

Pe tot parcursul acestor luni de pandemie, școala a primit măști și dezinfectanți, atât de necesare pentru a respecta regulile sanitare.

Cu siguranță, prin intermediul unor astfel de proiecte vom reuși, împreună, să formăm copii curioși, responsabili, deschiși spre viitor, educați într-o școală modernă, adaptată secolului XXI!

Profesor pentru învățământul primar,

formator național Step by Step, Elena Andreea Petrescu

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media