Sorin Ion:„O să părem antipatici, dar discutăm despre sănătatea copiiilor”. Anul acesta nu se vor da mărțișoare în școli

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Secretarul de Stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a făcut precizări cu privire la tradiționalele mărțișoare și flori pe care elevii le dăruiau an de an profesorilor și colegilor.

 

Potrivit acestuia, în 2021 nu se vor mai putea oferi flori sau mărțișoare în cadrul școlilor deoarece acest gest încalcă prevederile Ordinului Comun dat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației la reluarea cursurilor. Ordinul prevede interzicerea oricărui schimb de obiecte personale între elevi, respectiv între elevi și profesori. Astfel, Secretarul de Stat spune că „Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori”. Într-adevăr aceste gesturi, firești până anul trecut, acum pot pune în primejdie sănătatea copiiilor și profesorilor.

Nu pot să spun: avem un ordin, nu-l respectați. Și dacă spun foarte ferm ‘nu care cumva să dați un mărțișor’, cădem în altă extremă. Prioritatea este sănătatea copiilor și a profesorilor. Nu știu dacă ne putem imagina că putem da niște reguli de genul: oferiți mărțișoare cu mănuși chirurgicale, mărțișoare sterilizate sau date cu dezinfectant. Riscăm să cădem în ridicol”, a mai declarat Secretarul de Stat.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro