Renault România și Dacia au donat 50 de tablete pentru elevii din Dâmbovița

Comunicat de presă:

50 de elevi din zone defavorizate din județul Dâmbovița vor învăța de pe tablete donate de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia. Este a doua donație a Fundației în sprijinul educației copiilor din aceste comunități, după cea din toamna anului trecut, când au fost oferite primele 50 de tablete către copii din mediul rural și urban.

Tabletele au fost livrate ieri, 23 februarie, Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în prezența conducerii acestora, a reprezentanților Dacia și a directorilor de școli și licee, urmând să fie distribuite astăzi elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.

«Asistăm de prea multe ori la neajunsurile din procesul de educație, în toate etapele de învățare. Din păcate, sunt zone geografice dezechilibrate în ceea ce privește accesul la educație, iar rata abandonului școlar timpuriu este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Pandemia izbucnită anul trecut a impus trecerea la învățământul online, iar experiențele digitale au pătruns puternic în viețile noastre. E important ca școala să nu se oprească și, din acest motiv, continuăm să îi susținem pe cei care se confruntă cu lipsuri materiale în familiile în care se dezvoltă. Le asigurăm continuitate în activitățile curriculare, fără grija obstacolelor legate de conexiunea și desfășurarea orelor online, ținând cont de această alternanță a prezenței fizice cu cea online», a declarat Gabriel Vieru, director al Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia.

Fiecare tabletă a fost configurată corespunzător de către echipa IT Dacia, în regim de voluntariat. „Gândul că putem ajuta copiii care își doresc să învețe, au rezultate bune, dar condiții sociale și financiare precare, este o motivație în sine pentru oricine ar dori să se implice”, a adăugat Cristian Urea, manager IT.

 

Inspector școlar general,                                                              Purtător de cuvânt,

Prof. HOMEGHIU Cătălina                                                           Prof. STANCU Valentin

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro