Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Sorin Ion este, oficial, noul inspector școlar general în Dâmbovița. Vezi cu ce obiective pornește la drum:

Începând de astăzi, profesorul de matematică Sorin Ion, cel care a câștigat concursul de inspector școlar general al IȘJ Dâmbovița, și-a preluat atribuțiile, după ce vineri, 2 aprilie, a fost primit la Inspectorat ordinul de ministru care atestă câștigarea concursului.

Noul inspector școlar general al IȘJ Dâmbovița a declarat, pentru Gazeta Dâmboviței, care sunt principalele sale obiective, pe care le are în vizor pentru noua funcție, pe care a preluat-o astăzi.

Trebuie să fim mult prea orgolioși să credem că putem să facem mari schimbări peste noapte în domeniul acesta. În primul rând, suntem aici să aplicăm politicile ministerului. Ceea ce pot să vă spun și ceea ce am și cuprins în oferta mea managerială pe care am prezentat-o la concurs este că îmi doresc foarte mult este să repunem în drepturi, în locul cuvenit, învățământul profesional, pentru că în istoria mea recentă am fost și director de liceu tehnologic și știu cât suferă aceste instituții de învățământ nemeritat și numai instituțiile și în general numele de școală profesională sau liceu tehnologic. Nu sunt la locul pe care îl merită și atunci unul din obiectivele mele, pentru că am avut mai multe obiective în vedere atunci când m-am înhămat la această muncă, este să fac cât pot de mult pentru învățământul profesional și tehnic în județul Dâmbovița și, în felul ăsta, se rezolvă de la sine o grămadă de probleme cu care ne confruntăm an de an, de exemplu când dăm examenul de Bacalaureat, pentru că una dintre problemele procentelor mici de la examenul de bacalaureat este că, de fapt, nu prea au alternativă copiii la intrarea în clasa a IX-a și , vrând-nevrând, toți merg către același țel, ori nu așa este normal”.

Inspectorul spune că un alt obiectiv este acela de a face din Inspectoratul Școlar o instituție mai transparentă:

„Îmi doresc să fac din Inspectoratul Școlar una din cele mai deschise și subliniez cuvântul acesta, pentru că acesta este rolul inspectoratului, să fie la dispoziția tuturor celor interesați în actul de educație și stilul sau modul de management  pe care vreau să-l promovez aici este să fim foarte deschiși la tot ce se întâmplă în jurul nostru”. (Ion Sorin)

Acesta spune că ”transparența” se referă, în primul rând, la deschiderea față de presă, care preia informațiile pentru public:

Vă promit că săptămâna aceasta va avea loc prima conferință de presă, chiar dacă nu am neapărat lucruri extraordinare de comunicat, dar sunt convins că presa este interesată de, să zicem, schimbările care au loc la Inspectoratul Școlar, a declarat Sorin Ion, care va merge mâine la București să semneze contractul de management pentru noua funcție.

Citește și

Ovidiu Băsceanu, despre motivele pentru care nu mai candidează la funcția de inspector școlar general adjunct

Surprize, surprize! Vezi aici cine sunt candidații înscriși pentru concursul de inspector școlar general adjunct și director al CCD:

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media