Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

SOLIDARITATE: Elevii de la Coresi plantează copaci pentru pace!

Școala Gimnazială ,,Coresi” din Târgovişte organizează o zi specială pe 22 septembrie 2014  pentru a marca Ziua Internațională a ONU pentru Pace ( zi care se celebrează  de obicei pe 21 septembrie).

Pe 22 septembrie 2014, ora 14,  Școala Gimnazială ,,Coresi” din Târgovişte, va planta copaci în curtea şcolii, alături de alte şcoli din întreaga lume. Primii copaci vor fi plantaţi pe 21 septembrie, la amiază în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa și Africa, iar lanţul de copaci va ajunge în cele din urmă şi în cele două Americi. Iar toate acestea vor avea loc într-o singură zi!

Acest eveniment a dobândit din ce în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5000 de școli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare şi mai mare.

Plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi. Mai întâi, pentru că ne aminteşte de natură şi de importanţa protejării ei. În al doilea rând, am ales această zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea şi continuitatea vieţii. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui şi vom ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului. De aceea, invităm pe această cale presa şi media locală să ne ajute în demersul nostru din 22 Septembrie 2014 şi să facă publică importanţa evenimentului la care şcoala noastră ia parte.

Plant a tree for Peace 2014 – este o campanie organizată de Learning about Forests – LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă.

Școlile din întreaga lume abordează aceleaşi subiecte cu privire la mediul înconjurător şi împărtăşesc rezultatele activităţii de învăţare în comunităţile din care provin şi lumii întregi, pe internet.

                                                                                            Coordonator activitate,

Profesor, Carmen Năstase

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media