Efectele pandemiei – primul an școlar în care s-ar putea elimina tezele

Distribuie:

Secretarul de Stat în Educație, Luminița Barcari, a vorbit astăzi despre propunerile discutate în Ministerul Educației cu privire la evaluarea semestrială a elevilor.

Aceasta a susținut existența posibilității de a elimina complet tezele semestriale ale elevilor, acestea nefiind posibile în școlile aflate în scenariul roșu. „ Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toată lumea, nu putem să facem discriminări: pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, pentru ceilalți nu„.  Se ia în calcul și posibilitatea stabilirii unor soluții care să înlocuiască aceste evaluări. Astfel doamna Secretar a spus că Ministerul ia în calcul și posibilitatea ca cei din școlile aflate în scenariul galben să fie evaluați pe rând, profesorii folosit același tip de itemi pentru toți, iar în cazul școlilor aflate în scenariul roșu doamna Luminița Barcari a declarat „Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu. Dar este doar o variantă de lucru.”

S-a adus în discuție în ședințele recente ale Ministerului Educației și problema Olimpiadelor. Deoarece, la unele materii acestea presupun și probe practice, care nu se pot evalua online se încearcă găsirea unor soluții. Nu se ia în calcul momentan anularea probelor de Olimpiadă deoarece, cei ce ocupă poziții fruntașe, pot echivala aceste rezultate cu probele de admitere pentru anumite facultăți.

Până în acest moment, atât doamna Secretar de Stat, cât și alte voci din minister aduc în spațiul public doar posibilități pe care MEC la are în vedere, nefiind luată nicio decizie concretă până în acest moment.

 

sursă: edupedu.ro

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro