Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3660/3661
4-12-2021

Școala „Matei Basarab”, cea mai mare investiție într-o unitate de învățământ târgovișteană. Când va fi gata?

Este deja mai mult decât vizibil interesul pe care Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, îl are pentru o educație eficientă și performantă. În acest context, încă o unitate de învățământ din Municipiu este modernizată complet și aproape gata să primească elevi în cele mai bune condiții.

Pentru modernizarea Școlii Gimnalizale „Matei Basarab” au fost atrase fonduri europene de investiții care depășesc suma de 22, 2 milioane de lei. Cu ajutorul acestui proiect, elevii nu numai că vor fi primiți într-o școală sigură din toate punctele de vedere, dar aceștia vor beneficia și de laboratoare noi, de computere noi, de un nou teren de sport și de o sală de sport dotată cu toate echipamentele necesare. În plus, a fost implementat un sistem de autoalimentare, fiind montate mai multe panouri solare și fotovoltaice.

Conform spuselor Primarului, această investiție este cea mai mare de acest gen din Municipiul Târgoviște. Tot acesta a adăugat că termenul limită al lucrării este luna noiembrie a acestui ani.

Astăzi, am făcut o vizită de lucru pe șantierul de extindere, reabilitare, modernizarsi echipare a ŞCOLII GIMNAZIALE “MATEI BASARAB”, proiect în cadrul căruia, valoarea finanțării europene accesate de către administrația locală targovișteană este de 22.223.977,79 lei.

Astfel, în baza celei mai mari investiții pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Targoviște, școala este reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou.”
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media