„Școala Altfel” împreună cu o școală „altfel”

Un grup de 14 elevi de la Şcoala Liberă Waldorf din București, coordonați de profesorul Răzvan Ropotan, un tânăr dascăl cu „rădăcini” dâmbovițene, a petrecut inedite și interesante momente pe trasee montane sau culturale din județul nostru.

În perioada 20 – 23 mai 2019, ei au beneficiat de servicii de cazare și masă la pensiunea Gură de Rai, din frumoasa zonă a bazinetului Padina și au participat la multiple activități cu specific montan, și nu numai.

De-a lungul celor 4 zile petrecute în zona montană, au vizitat Turbăria Lăptici, tunelul din Cheile Tătarului, Izbucul Coteanu, Cascada Doamnelor, sediul Salvamont Dâmbovița etc. sau au fost implicați în activități de alpinism (rapel, cățărare asigurată) în zona Vărăria Mică sau de orientare sportivă, pe bază de busolă.

Unul din momentele speciale ale turei a fost vizitarea Peșterii Ialomiței și, probabil caz unic în istoria acestui monument natural, susținerea de către elevi a unui mic concert de flaut în cea mai mare sală a peșterii, în Grota Urșilor.

Vremea a fost în general bună, iar natura le-a răsplătit eforturile cu peisaje mirifice. După trei zile petrecute în munte, au urmat și ceva momente emoționante, pline de istorie, la Mănăstirea Dealu și la Curtea Domnească.

Județul Dâmbovița, un județ plin de monumente ale naturii, dar şi de monumente istorice își așteaptă vizitatorii. Iar Asociația Ecologică Floare de Colț îi însoțește și le oferă o bună organizare și siguranță în activitățile lor.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro