Schimburi de tineri între România şi Polonia, prin intermediul Centrului Europe Direct Târgovişte

Voluntarii centrului Europe Direct, sprijiniţi de Asociaţia tineri pentru Europa de mâine pleacă într-un schimb de tineri care se va realiza în Polonia, în perioada 29 august – 6 septembrie, la care vor participa şase ţări din Uniunea Europeană. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în acţiune, modulul Schimburi de tineri, iar ceea ce este important este faptul că pentru prima dată proiectele sunt scrise în întregime de voluntari. „Ei aici, sunt formaţi să scrie proiecte şi să le şi implementeze dacă sunt câştigătoare” a menţionat Vlăduţ Andreescu, managerul centrul ED Târgovişte.

Tema proiectului este cetăţenia europeană, pentru că ne aflăm în anul european al cetăţeanului, iar tinerii vor afla cum este implicat fiecare cetăţean din diferite ţări ale UE, ce pot face pentru a promova cetăţenia europeană şi mai ales ce înseamnă să fii cetăţean european.

Tinerii care pleacă sunt voluntari cu vârsta între 13 şi 24 de ani. „Sunt practic 10 persoane care pleacă, 8 tineri şi doi lideri care îi vor coordona. Pentru voluntarii care pleacă este prima ieşire în afara ţării, pe cont propriu ca să zic aşa, adică fără părinţi.” spune Vlăduţ Andreescu.

Într-una din zilele pe care le vor petrece în Polonia tinerii dâmboviţeni vor reprezenta România prezentând aspecte legate de tradiţiile, obiceiurile, portul românesc tradiţional. De asemenea, una din zile va fi dedicată vizitelor, iar tinerii vor vedea tunelele din cel de-al doilea război mondial.

Aceste schimburi de tineri se întâmplă la Centrul ED Târgovişte în fiecare an din anul 2010, în alţi ani voluntarii plecând în Cehia, în Malta şi în Franţa.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro