S-au încheiat Evaluările Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

S-a încheiat perioada administrării Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a,  în anul școlar 2015-2016.

Au participat la teste în perioada 23-24 mai, 4486 elevi de clasa a VI, susținând probe la Limbă și comunicare (limba română și o limbă străină) și Matematică și Științe ale naturii (matematică, biologie, fizică test transdisciplinar).

La clasa a IV-a au participat 4182 de elevi , în perioada 30-31 mai, la testele de Limba română și Matematică, iar la clasa a II-a, 4263 elevi susținând trei probe; Limba româna, scris și citit și Matematică.

În funcție de clasă, au funcționat între 110 și 116 centre de evaluare în unitățile de învățământ primar, gimnazial și în colegiile naționale și liceele cu clase de gimnaziu, urmând ca în maximum șapte zile de la ultima probă să se încheie evaluarea, iar pe parcursul lunii iulie să fie încarcate rezultatele la nivel național.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Pe baza rezultatelor se realizează planuri individualizate de învățare, acolo unde acestea se impun și informarea părinților asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Rezultatele la clasele a II-a și a VI-a sunt supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic și de către colectivul de catedră din fiecare unitate școlară. În urma acestei analize se vor lua măsurile individuale în vederea orientării și optimizării învățării.

La clasa a IV-a rezultatele prelucrate din unitățile de învățământ eșantionate de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, vor fi folosite în vederea întocmirii raportului național privind diagnoza sistemului de învățământ la nivel primar.

Gabriela Istrate, inspector școlar general adjunct

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro