S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. 71,33% dintre candidații dâmbovițeni au obținut medii peste 5

Distribuie:

În această după amiază, Ministerul Educației a afișat rezultatele Evaluării Naționale pe site-ul http://evaluare.edu.ro/, iar județul nostru se pare că are anul acesta, potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar general adjunct, Gabriela Istrate,  un procent mai mare al elevilor care au obținut medii peste 5 decât anul trecut, respectiv 71,33, față de 70,71%, în 2015. De asemenea, trei elevi din școlile Coresi și Titu Târg au obținut media 10 la ambele probe. Inspectorul Gabriela Istrate spune că, cel mai probabil, rezultatul per ansamblu este efectul unui program susținut pe care l-a derulat IȘJ anul acesta cu ei.

De altfel, aproximativ 75% dintre candidații prezenți în toată țara la examen au obținut medii mai mari sau egale cu 5.

În urma afişării rezultatelor, elevii vor putea depune contestaţii până la ora 20:00, urmând ca rezultatele finale la Evaluarea Naţională să fie afişate în data de 5 iulie.

Mai departe, în perioada 8-12 iulie, elevii vor putea completa formularele de înscriere la liceu, iar repartizarea  computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc pe 19 iulie.  Rezultatele finale  vor fi afişate la data de 20 iulie la avizierele şcolilor gimnaziale. În perioada 21-29 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la instituţiile de învăţământ liceal de stat la care au fost repartizaţi elevii.

 Untitled

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro