Liceul Tehnologic Petrol Moreni, proiect Erasmus de succes

Liceul Tehnologic PETROL Moreni, ”Școală Europeană” 2015 – 2018, este beneficiarul  proiectului de mobilitate Erasmus+, domeniul Educație Școlară, 2015- 1- RO01-KA101-014308 cu titlul „Perfecționarea profesorilor din Liceul Tehnologic PETROL Moreni prin activități de job shadowing”. Prin acest proiect ne-am propus dezvoltarea competențelor profesionale a şapte cadre didactice prin observarea, analiza şi adaptarea activităţilor educaţionale din City College Plymouth, Anglia: prof. Raluca Anghelina și prof. Veronica Ionescu (chimie), prof. Cristina Neagu (fizică), prof. Adriana Stroe (educație antreprenorială), prof. Adina Ivan (matematică), prof. Anca Haită și prof. Andreia Neagu (limba engleză). Trebuie menționat faptul că suntem deja la a treia colaborare cu colegiul britanic, colaborare care va continua și în anul școlar 2016 – 2017 printr-un nou proiect de mobilitate Erasmus+ aprobat spre finanțare în runda 2016.

            Activitatea de job shadowing s-a desfășurat în perioada 23-27 mai 2016 şi a reprezentat o acumulare extraordinară de experienţe menite să contribuie la  îmbunătățirea abilităților de transfer a metodelor, tehnicilor, exemplelor de bune practici și de adaptare a acestora la procesul instructiv-educativ din școala noastră în scopul optimizării rezultatelor școlare ale elevilor.

            Beneficiile profesionale și personale aduse de această experienţă Erasmus+ au fost accentuate şi de contactul direct cu colegi din City College Plymouth, deoarece astfel participanții au avut  posibilitatea să învețe din experienţa lor, să realizeze un schimb de idei asupra problemelor comune cu care se confruntă în activitatea curentă, să discute despre implementarea metodelor moderne de predare şi evaluare.

            Procesul de evaluare al competenţelor dobândite de către elevi va fi diversificat şi îmbunătăţit pe baza aplicării noilor strategii de evaluare care au fost observate în colegiul englez.

             Elementele de noutate care vor îmbogăţi metodele folosite anterior participării la mobilitate vor crea în rândul elevilor o schimbare de atitudine faţă de procesul de învăţare, schimbare care va duce treptat la motivarea lor şi la creşterea performanţelor acestora.

            Transpunerea obiectivelor mobilităţii în activitatea didactică curentă va conduce la dezvoltarea creativităţii elevilor, va pune în evidenţă spiritul de inovaţie  şi inventivitatea, factori care vor contribui la atingerea noilor standarde ale calităţii în educaţie.

            În puținul timp liber rămas după activitățile zilnice au fost vizitate orașul Plymouth și cetatea Titagel – fortăreața regelui Artur, participanții beneficiind astfel la maximum și de experiența interculturală.

Material realizat de prof. Veronica Ionescu

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Liceul Tehnologic Petrol Moreni, proiect Erasmus de succes

  • 16 februarie 2017 at 2:11
    Permalink

    Felicitari !

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro