S-a lansat un nou proiect la Universitatea Valahia. Se dorește creșterea participării studenților vulnerabili la programe de licență

Universitatea „Valahia” din Târgovişte, în calitate de beneficiar, alături de Universitatea din Bucureşti (partener 1) şi Universitatea din Oradea (partener 2), au lansat proiectul „VIITOR ANTREPRENOR – Creşterea participării studenţilor din categorii vulnerabile la programe de studii de licenţă prin cadre inovative antreprenoriale POCU/379/6/21/ – 125160, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020”.

Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc joi, 27.06.2019, în Amfiteatrul Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară al Universităţii „Valahia” din Târgovişte .

Au rostit alocuţiuni: prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu – prorectorul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, prof. univ. dr. Constantin Pehoiu – preşedintele Senatului Universitar, Daniela Popescu – reprezentant al Universităţii din Bucureşti, inspector şcolar general adjunct Cristina Stroe– I.S.J. Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul general al judeţului Dâmboviţa, Cristian Puşcaru – vicepreşedintele Camerei de Comerţ Dâmboviţa.

Obiectivul general al proiectului vizează, în corelaţie cu nevoile pieţei muncii din sectoarele economice/ domeniile identificate prin SNC şi SNCDI, creşterea accesului şi echităţii în învăţământul terţiar universitar, precum şi a atractivităţii, diversificării şi inovării ofertelor educaţionale în ceea ce priveşte iniţierea şi finalizarea de demersuri academice şi antreprenoriale suplimentare adresate unui număr de 450 studenţi din anii terminali ai ciclului de licenţă din învăţământul terţiar universitar, în strânsă legătură cu îmbunătăţirea competenţelor transversale ale personalului didactic (76) în relaţie cu proiectarea modulară de cursuri antreprenoriale, organizarea şi furnizarea în medii online a cursurilor / aplicaţiilor şi promovarea de medii noi de învăţare.

Grupul ţintă al proiectului este format dintr un număr de 76 de cadre didactice de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi de la Universitatea din Oradea, care vor participa la programe postuniversitare de creştere a competenţelor didactice, dar şi dintr-un număr de 450 de studenţi: 190 de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, 130 de la Universitatea din Bucureşti, 130 de la Universitatea din Oradea, studenţi care vor participa la cursuri complementare şi la atelierele de lucru antreprenoriale cu agenţi economici. În cadrul proiectului vor fi oferite un număr de 80 de burse pentru studenţii din grupurile defavorizate.

Proiectul “VIITOR ANTREPRENOR” are o durată totală de 24 de luni, iar valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7.329.870.11 lei.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro