S-a încheiat Săptămâna Prevenirii Criminalității. Iată rezultatele!

În perioada 30 septembrie-04 octombrie, la nivel naţional s-a derulat a VIII-a ediţie a manifestării „ Săptămâna prevenirii criminalităţii.” Obiectivul campaniei a constat în sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

În cadrul campaniei s-au desfăşurat activitaţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă:

-30 septembrie-prevenirea infracţiunilor de furt;

-01 octombrie-prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă;

-02 octombrie-prevenirea delincvenţei juvenile;

-03 octombrie-prevenirea victimizării minorilor;

-04 octombrie-siguranţa rutieră.

  Efectivele de prevenire a criminalităţii, în colaborare cu poliţiştii rutieri, în această perioadă, au distribuit pliante cetăţenilor cu recomandări preventive.

 Totodată, au fost organizate întâlniri interactive cu elevii, părinţii şi cadrele didactice, ocazie cu care poliţiştii au furnizat informaţii referitoare la prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile, victimizarea minorilor, violenţa , manifestată sub diferite forme, consecinţele unui comportament sau anturaj delincvent.

O atenţie deosebiă a fost acordată şi infracţiunilor de furt, cetăţenii fiind informaţi cu privire la o serie de măsuri preventive pe care le pot adopta pentru ca bunurile lor să nu cadă în mâna infractorilor.

 În sfera activităţilor educativ-preventive, s-au înscris şi cele desfăşurate de poliţiştii rutieri.

 Astfel, au fost efectuate instruiri în unităţile de învăţământ cu privire la respectarea normelor de circulaţie şi organizate patrule şcolare, prin intermediul cărora au avut posibilitatea transpunerii în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro