Reuniune transnațională Erasmus+ la Liceul Tehnologic Petrol Moreni

Liceul Tehnologic Petrol Moreni a fost din nou gazdă într-un proiect Erasmus+ Slow down, Move your body, Improve your diet, Learn for life, and Enjoy school time”, SMILE, în perioada 19 – 25 februarie 2017.

În cadrul proiectului, aflat în cel de-al doilea an de derulare s-a desfășurat cea de-a cincea reuniune cu elevi și profesori din cele șase școli partenere. Au participat un număr de 28 de elevi și 12 profesori din Crema – Italia – coordonator, Istanbul – Turcia, Bauska – Letonia, Bialystok – Polonia, Bari – Italia și 17 elevi și 7 profesori din Liceul Tehnologic Petrol Moreni.

Activitățile din cele cinci zile efective de lucru au fost corelate cu tema reuniunii Stil de viață sănătos și echilibrat.

Elevii au format echipe mixte, multiculturale și s-au mobilizat exemplar pentru realizarea unor produse finale utile, fiabile, de calitate.

Pentru a susține un stil de viață sănătos elevii, îndrumați de cadrele didactice, și-au etalat ideile și creativitatea, au lucrat cu responsabilitate și au obținut lucruri cu adevărat extraordinare:

– un dicționar multilingv (engleză, turcă, italiană, poloneză, letonă, română) cu termeni specifici unei diete sănătoase;

–  un videoclip  – ”O zi în stil de viață sănătos”;

– postere cu piramida alimentară sănătoasă și cu piramida activităților sportive adecvate unui stil de viață sănătos;

– rețete culinare tradiționale din cele cinci țări partenere;

– un meniu zilnic sănătos – ”SMILE”.

Și pentru că noi cu toții credem în proiectul nostru am demonstrat acest lucru și prin acțiuni concrete derivate din tematica reuniunii:

– participarea la o întâlnire cu d-l profesor de educație fizică, Constantin Toma, fost elev al liceului și fost handbalist de nivel național. Acesta a captivat elevii și profesorii prin prelegerea despre importanța alimentației sănătoase și a activităților sportive pentru sănătatea fizică și mentală a omului, dar și prin coordonarea unor activități sportive desfășurate în noua sală de sport a liceului, unde, elevii și profesorii deopotrivă, s-au revigorat prin exerciții fizice;

– vizita de documentare la o fermă din comuna Voinești, prilej pentru o mare parte dintre elevi să experimenteze ”live” cum se practică creșterea animalelor după modelul ecologic.

 

Următoarea reuniune a proiectului SMILE va avea loc în luna aprilie, în Letonia, urmând ca în luna iunie la Milano să se desfășoare conferința finală a proiectului.

 

Material realizat de prof. Veronica Ionescu

 

 

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro