Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Puciosenii ”învățați” despre drepturile europene

Ieri, elevii Colegiului Național Nicolae Titulescu din Pucioasa au oferit cetățenilor localității o întâlnire în care au fost prezentate drepturile cetățenești ale europenilor.

La evenimentul numit sugestiv „2013 – Anul European al Cetățenilor” au participat peste 200 de persoane, cadre didactice, elevi, cetățeni ai localități și reprezentanți ai unor instituții publice. Elevi de la clasele IX-XII de la diferite unități școlare din Pucioasa s-au întrecut în reprezentarea drepturilor și obligațiilor ce ne revin în calitate de cetățeni europeni. Aceasta pentru că evenimentul a fost un prilej pentru a premia pe cei mai talentați la desen, teatru sau în realizarea de prezentări utilizand tehnica IT – power point. Modul în care ne afectează pe fiecare dintre noi implicarea sau neimplicarea în diferitele aspecte ale cetățeniei europene, ale vieții de zi cu zi.

Managerul Centrul Europe Direct Târgoviște a susținut prezentarea cu tema „Uniunea Europeană si statele membre” care a evidențiat încă o dată modul în care instituțiile Uniunii Europene lucrează pentru bunăstarea și pentru o viață mai bună a cetățenilor săi, prezentare care a reprezentat și punctul de plecare pentru dezbaterea ce a urmat, având în vedere și faptul că în luna mai 2014 cetățenii Europei vor merge la vot pentru alegerile europarlamentare, pentru desemnarea reprezentanților în Parlamentul European.

Concluziile aparțin managerului Centrul ED Târgoviște, Vlăduț Andreescu, care spune că ”tinerii, deși sunt atrași de fenomenul european și de ceea ce înseamnă Uniunea Europeana, de libertățile și drepturile dobândite prin intrarea României în Uniunea Europeană, tot aceștia sunt și cei mai neimplicați și dezinteresați de tot ceea ce înseamnă viitor. Deși activitatea în sine a fost reușită, cu toate eforturile cadrelor didactice, și vreau să mentionez aici în special pe Gelu Stănescu, inițiatorul proiectului, cel care a derulat campanii de sensibilizare și conștientizare în școli și licee, se pare că este o reala nevoie de informare, de educație a populației în ceea ce înseamnă Uniunea Europeană.”

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media