Programe noi de educatie antreprenoriala, economica si de orientare profesionala pentru elevii din Dambovita

Elevii din judetul Dambovita vor putea urma anul viitor, intr-o noua editie si cu continuturi didactice structurate de la clasa 1 la a 12-a, programe de educatie antreprenoriala, economica si de orientare profesionala cu ajutorul unor manuale moderne, oferite gratuit de organizatia Junior Achievement (JA) Romania.

Ei vor putea studia sub forma de optional discipline precum dezvoltarea abilitatilor pentru viata, educatie financiara, antreprenoriala, economica si pentru orientare profesionala. Anul trecut, peste2.600 de elevi din judet au urmat programele JA.

Adaptate pentru fiecare nivel de studiu, astfel de materii ii ajuta pe elevii din clasele 0-12 sa-si dezvolte abilitatile de viata, folosind o varietate de activitati practice, precum jocuri, scenarii, dezbateri, lucru in echipa si chiar mici proiecte de afaceri. Elevii se familiarizeaza cu realitatea economica, experimenteaza diverse situatii similare cu cele din viata reala, invata sa ia decizii rationale si sa se comporte responsabil fata de oamenii din jurul lor si fata de mediul inconjurator. Ei beneficiaza de sesiuni de webinarii si de mentorat de la profesionisti din sectorul de business si au acces la burse si competitii la nivel national si european.

„Este al doilea an in care derulez unul dintre programele JA Romania. Activitatile si mai ales materialele oferite elevilor sunt atractive, interesante si bine realizate. Ghidul pentru profesori ofera explicatii clare asupra fiecarei etape a lectiei, lucru ce vine in sprijinul profesorului. Elevii au dobandit cunostinte noi si variate despre comunitatea in care traiesc, si-au dezvoltat competentele de comunicare, de a lucra in grup, abilitatile antreprenoriale si au devenit mai responsabili fata de comunitatea lor.”  – cadru didactic de la Scoala Gimnaziala nr.4 din Moreni, participant in programele JA in anul scolar trecut.

Pregatire pentru viata

Fie ca sunt pasionati de informatica, talentati la literatura sau ca vor sa urmeze o cariera in sport sau in inginerie, elevii pot urma optionale de educatie economica care ii ajuta sa inteleaga cum functioneaza societatea si ce legatura exista intre ea si profesia pe care si-au ales-o.

Programele JA sunt realizate dupa o metodologie dezvoltata la nivel international si adaptate la nivelul de studiu, programa scolara si realitatea de pe piata muncii din Romania. Manualele si materialele didactice sunt revizuite si actualizate periodic si ajung gratuit pe bancile elevilordatorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri din Romania. Componentele esentiale ale programelor JA sunt activitatile aplicate, de tip learning by doing si prezenta consultantilor voluntari din mediul de business la clasa. Acestia sunt profesionisti dintr-o varietate de domenii care impartasesc elevilor din experienta lor personala si profesionala.

Programele sunt implementate in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, iar manualele si materialele didactice sunt oferite gratuit elevilor si profesorilor, avand prioritate clasele care opteaza pentru forma de implementare ”Curriculum la Decizia Scolii” (CDS).

Pentru anul 2015-2016 locurile in programele JA sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierii. Informatii despre procesul de inscriere sunt disponibile pe www.jaromania.org.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro