Profesori ai Colegiului Economic Târgoviște îi învață pe elevii și profesorii din patru țări, partenere într-un proiect, cum să-și dezvolte competențele antreprenoriale

În perioada 10-15 ianuarie 2017 se derulează la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște prima întâlnire din cadrul proiectului DEEL – Developing Entrepreneurship at an European Level (2016-1-TR01-KA219-034493_4).

Parteneri în proiect sunt:

  • Ortakoy 80.Yil Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara, Turcia
  • Istituto Istruzione Superiore Orso Mario Corbino, Sicilia, Italia
  • Hayme Ana Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Turcia
  • Colegio Asuncion Cuestablanca, Madrid, Spania
  • Da Vinci Campus Ronse, Belgia
  • Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgoviște, România

Întâlnirea de proiect menită, în primul rând, a facilita comunicarea între parteneri și organizarea activității viitoare, este dublată de un training pe tema „Firmei de exercițiu„ model de învățare pe care Colegiul Economic îl experimentează cu succes de mulți ani și pe care încearcă, prin expertiza pe care a dobândit-o de-a lungul timpului, să o transfere cu succes către partenerii din proiect.


Contextul socio-economic actual demonstrează necesitatea dezvoltării antreprenoriatului ca un mod eficient de a sprijini măsurile active pe piața muncii, pentru a crea locuri de muncă și pentru a stimula economia. Pentru a răspunde acestor nevoi elevii trebuie să știe cum să-și înființeze propria afacere. În acest sens, proiectul DEEL își propune promovarea modelului de învățare „Firma de exercițiu„ în rândul celor 300 de elevi și 30 de profesori care constituie grupul țintă al proiectului. Se vor crea firme de exercițiu în domeniul turismului și comerțului, se va promova parteneriatul între firmele de exercițiu și „firme-mamă„ care pot asigura practica elevilor și o tranziție mai ușoară de la școală la viața activă.

Proiectul urmărește reducerea decalajului dintre formarea teoretică urmărită în școală și abilitățile practice cerute de către piața muncii. Acest lucru ar asigura pe termen lung mai multe oportunități de angajare după terminarea studiilor și, implict, reducerea șomajului în rândul tinerilor.

Obiectivele proiectului sunt în concordanță cu obiectivele naționale și cu prioritățile unui parteneriat strategic KA2 prin promovarea dezvoltării competențelor antreprenoriale, a comunicării într-o limbă de circulație internațională, a abilităților digitale și creșterea implicării angajatorilor în procesul de anticipare a competențelor  viitorului și de formare a forței de muncă necesară.

Rodica Albu – [email protected] – coordonator de proiect

Punctul de vedere exprimat în acest articol reprezintă opinia autorului și nu reflectă în mod necesar opinia Comisiei Europene.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Un gand despre “Profesori ai Colegiului Economic Târgoviște îi învață pe elevii și profesorii din patru țări, partenere într-un proiect, cum să-și dezvolte competențele antreprenoriale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Trafic