Prima ediţie a Festivalului de muzică corală „Alexandru Paşcanu”

Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”, din Târgovişte, a găzduit, marţi, 12 iunie 2018,  un eveniment major pentru arta corală dâmboviţeană. La inițiativa maeștrilor Florin Emil Nicolae Badea, de la Facultatea de Științe și Arte din Târgoviște, Voicu Enăchescu, președintele Asociaţiei Naţionale Corale din România, dirijorul corului de cameră „Preludiu” și Ioan Golcea, profesor  la Universitatea Națională de Muzică din București,  pe scena amfiteatrului au urcat  opt formaţii corale,  cu aproximativ 200 de corişti, de la şcolile şi liceele din Pucioasa, Brăneşti,  Mărceşti şi Târgovişte, care au delectat pe cei prezenţi în sala de concert  cu un bogat repertoriu pentru copii şi adolescenţi.

Evenimentul artistic  s-a transformat, la iniţiativa organizatorilor,  în prima ediţie a Festivalului de muzică corală „Alexandru Paşcanu”,  festival ce îşi propune să capete noi valenţe  în anii ce vor urma, prin diversificarea  repertoriului  şi prin creşterea numărului de participanţi, până la transformarea lui într-un festival naţional şi, de ce nu, internaţional.

În acest demers artistic, iniţiatorii s-au bucurat de ajutorul primit din partea  Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, prin prof. dr. Elena Mosor  şi preot Mihai  Stan, Facultăţii de Ştiinţe şi Arte – Departamentul de Arte şi Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”, director,  preot Marian Dobrescu.

Asist.univ.dr. Mihaela Micuță

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro