O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Cum se tratează infecţiile urinare?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Ideea unei infecţii urinare este suficientă pentru a îngrijora o gravidă. Ideea de a lua tratament cu antibiotic deja înseamnă panică extremă. În fapt situaţia nu este aşa gravă, chiar dacă orice infecţie urinară trebuie tratată în sarcină. O infecţie de tract urinar, numită, de asemenea, infecţie urinară, este o inflamaţie bacteriană la nivelul tractului urinar. „Trebuie spus că infecţiile urinare în general sunt frecvent întâlnite în timpul sarcinii datorită modificărilor anatomice şi fiziologice ce au loc. Nu ar trebui să sperie aceste infecţii, dar trebuie tratate” precizează dr. Andrei Tomescu, reputat medic obstetrician. Pentru că uterul este situat direct deasupra vezicii urinare, pe măsură ce uterul se dezvoltă, greutatea sa poate bloca scurgerea urinei din vezică, provocând o infecţie.

Simptomele cele mai comune sunt: nevoia de a urina mai des, durere sau disconfort la urinare, sânge în urină, urină tulbure sau urât mirositoare, dureri în partea inferioară a abdomenului, dureri în timpul actului sexual, frisoane, febră, transpiraţie. Gravida care suspectează o infecţie urinară trebuie să consulte cât mai repede medicul pentru că infecţia se poate transmite fătului. „Copilul se poate naşte cu germenul respectiv la nivelul pielii, ochilor – în sensul de secreţii, chiar şi în sânge – pe cale hematogenă” explică medicul specialist.

Tratamentul infecţiei urinare constă în administrarea de antibiotice. „Există reticenţa de a lua antibiotice în timpul sarcinii, dar se prescriu antibiotice care sunt permise şi tratează infecţiile fără probleme pentru făt” asigură dr. Andrei Tomescu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro