„Parteneriatul grădiniță-familie –comunitate”, masă rotundă, la Grădinița cu program prelungit nr.15 Târgoviște

Miercuri, 17.05.2017,la Gradinita cu program prelungit nr.15 reprezentanta de dna Oana Boros –director a avut loc o masa rotundă in cadrul Proiectului „Împreună putem schimba lumea” , organizat si desfasurat de IPJ Dambovita prin structura de prevenire reprezentata de agent sef principal de politie Bucuroiu Victor, Inspectoratul Scolar al Judetului Dambovita reprezentata de doamna inspector școlar general adjunct prof.Stroe Cristina, Organizatia SALVATI COPIII reprezentata de  dna Zoe Daniela-manager zonal, cu tema”Parteneriatul grădiniță- familie -comunitate”

La întâlnire au participat reprezentanți ai cadrelor didactice, ai părinților  și educatoarele îndrumătoare de la Grădinița P.P. Nr. 15, Grădinița P.N. Nr. 5 Grădinița P.N. Carmen Sylva, Grădinița P.N. Nr. 7, Grădinița P.P. Alexandrina Simionescu Ghica din Târgoviște , Grădinița P.N. Valea Voievozilor și Grădinița P.N. Viișoara , precum            și voluntari psihologi implicați în acest parteneriat- Diana Savu, Irena Dumitru.

Experiența dovedește că o atmosferă destinsă între agenții educaționali este facilitatoare. De asemenea , existența unor reguli comune , cunoscute și fixate împreună, ușurează mult efortul educativ.Educația vârstelor  mici este considerată temelia personalității fiecărui individ, de aceea educația trebuie să răspundă în primul rând nevoilor individuale și să realizeze echilibrul între acestea și dezvoltarea socială.


Părinții participanți la această activitate și-au exprimat dorința de a avea o cât mai bună colaborare cu ceilalți factori care contribuie la educația copiilor , de a realiza o comunicare eficiență în vederea obținerii unor rezultate pozitive . Au participat la dialog fiind plăcut impresionați de activitățile desfășurate în cadrul proiectului manifestându-și dorința de a participa la activitățile desfășurate cu preșcolarii, fiind deschiși către nou și pentru tot ce înseamnă educație.Materialele sub forma prezentărilor și filmelor educaționale folosite în cadrul proiectului au mare succes în rândul copiilor aceștia învăță mult mai repede dacă au o imagine de sprijin decât în lipsa acesteia.

Activitatea a fost contructivă, climatul favorabil discuțiilor între participanți , iar efectele derulării acestui parteneriat asupra copiilor vor fi benefice, putând chiar contribui la dezamorsarea unor probleme înainte ca acestea să devină necontrolabile.

Parteneriatul dintre gradinita si familie reprezinta o prima experienta relationala si de colaborare a parintilor cu persoanele profesioniste in domeniul educatiei. Cei mai multi parinti manifesta deschidere, dorinta de a colabora cu personalul gradinitei si de a se implica in activitatile desfasurate la nivelul prescolar- dna Oana Boros.

Institutia politiei prin structurile sale a considerat ca este necesar sa se implice in educatia tinerilor,gandind ca este benefic ca inca de la varste fragede sa ii ajute pe acestia  sa inteleaga normele si regulile,urmand ca apoi sa le aplice si sa le respecte, actionand in conformitate cu ele.Acest parteneriat, nu isi propune ca activitatile sa se desfasoare doar intr-un singur sens- educatia rutiera, ci si familiarizarea prescolarilor cu drepturile si indatoririle sale, cu norme de comportament atat in familie, la gradinita, pe strada sau cand sunt in vizita-agent sef principal de politie Bucuroiu Victor.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca