O nouă ediție a Concursului Național „Mesajul meu antidrog”

Astăzi, la Palatul Copiilor Târgoviște a avut loc lansarea oficială a Concursului național „Mesajul meu antidrog”. Aflat la cea de-a XII-a ediţie, concursul are obiectiv general creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber. La eveniment au participat Nicoleta Bobe, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița, Daniela Călineț, directorul Palatului Copiilor Târgoviște, Gheorghe Popescu, directorul filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, inspectorul școlar Marian Curculescu, comisarul șef de poliție Nina Neacșu, din partea IPJ Dâmbovița, medicul Aquilina Meșină, reprezentant DSP Dâmbovița, dar și doi elevi ai Colegiului Economic Târgoviște, Adrian Mușat și Florentina Vasile, care au obținut locul I la secțiunea scurt metraj a concursului, la nivel județean, iar la nivel național au obținut locul II.

Crucea Roșie Dâmbovița va fi alături de partenerul direct și o să căutăm ca, în funcție de bugetul pe care îl avem și de atragerea unor sponsori, să venim cu unele stimulente pentru cei care vor ieși câștigători la faza județeană”, a promis Gheorghe Popescu, directorul Crucii Roșii Dâmbovița.

Județul nostru aproape în fiecare an s-a prezentat frumos și în plan național, ceea ce arată interesul pe care acest concurs îl stârnește în rândul copiilor noștri”, a completat inspectorul școlar Marian Curculescu, care s-a declarat convins că și ediția din acest an va avea succes.

Aș dori să asigur încă o dată inițiatorul concursului că și Inspectoratul de Poliție se va implica prin promovarea concursului, de fiecare dată când avem ocazia și, în special, cu ocazia întâlnirilor pe care le avem cu copiii și adolescenții cu ocazia unor activități educativ-preventive”, a declarat comisarul șef Nina Neacșu, care a transmis și un îndemn pentru profesori și părinți, de a-i îndemna pe copii să se înscrie în asemenea proiecte, ce se constituie într-o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.

Prin natura activității instituției noastre, noi ne ocupăm de promovarea unui stil de viață sănătos în rândul populației județului, iar ținerea tinerilor la distanță de consumul drogurilor face și ae parte din promovarea unui stil de viață sănătos, iar în activitățile noastre vom duce mai departe acest mesaj antidrog”, a afirmat Aquilina Meșină.

Anul acesta, ne alăturăm acestei inițiative prin aceiași colegi. Ne dorim o generație sănătoasă, dorim ca tinerii noștri să crească frumos și să stea cât mai departe de aceste ispite care devin din ce în ce mai tentante”, a  încheiat directorul Palatului Copiilor, Daniela Călineț.

Noua ediție a Concursului național „Mesajul meu antidrog” are ca secțiuni eseu literar, film de scurt metraj, spot antidrog și arte vizuale și se va desfășura în perioada februarie-iunie 2015 și are mai multe etape:

13 februarie-13 martie 2015- promovarea concursului în unitățile școlare din județ

13 martie-24 aprilie-elaborarea lucrărilor de către elevi

27 aprilie-8 mai-înscrierea în concurs (elevul participant va depune personal lucrarea elaborată și fișa individuală de înscriere în concurs, la sediul CPECA Dâmbovița, situat în Târgoviște, strada Ion Ghica, nr.2, Etaj 2, în curte cu Școala Specială)

11-15 mai-jurizarea lucrărilor înscrise în concurs, pe secțiuni și pe cicluri de învățământ (gimnaziu, liceu) și premierea lucrărilor câștigătoare.WP_20150211_003

Foto front: trei dintre câștigătorii ediției de anul trecut

 

  

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro