Municipal Security, firma de pază a primăriei, va păzi toate şcolile din oraş

Moartea lui Alexandru Ştefan, elev al Colegiului Economic a stârnit reacţii din partea autorităţilor. La nivelul municipiului paza va fi întârită în jurul unităţilor şcolare. “Săptămâna viitoare, o să propun consiliului local, într-o şedinţă extraordinară ca de la 15 martie fiecare unitate de învăţământ din municipiul Târgovişte să aibă un agent de pază de la Municipal Security pentru siguranţa copiilor noştri, a profesorilor, pentru liniştea părinţilor, pentru ca evenimente ca cel de săptămâna trecută să nu se mai întâmple. Chiar dacă ce s-a întâmplat săptămâna trecută nu a avut loc în incinta unei unităţi şcolare, siguranţa şi conforul elevilor trebuie să crească.

Târgoviştea nu este un oraş de criminali, în care se întâmplă astfel de lucruri, a fost o excepţie care sper să rămână ultima.

Practic, prezenţa unui agent în uniformă, care are o prestanţă, va fi de natură să mai tempereze sau de ce nu să eradicheze toate pornirile pe care tinerii ar putea să le aibă.

În următoarele şcoli va exista în aproximativ două săptămâni câte un agent de pază de permanenţă: Şcoala Vasile Cârlova, Şcoala Radu cel Mare, Şcoala Matei Basarab, Şcoala Paul Bănică, Şcoala Smaranda Gheorghiu, Şcoala Tudor Vladimirescu, Şcoala Mihai Viteazul, Şcoala Grigore Alexandrescu, Şcoala Coresi, Şcoala Specială şi la liceele Nicolae Mihăiescu, Liceul de Transporturi Auto, Spiru Haret, Constantin Brâncoveanu,  Nicolae Ciorănescu, I.H.Rădulescu, Bălaşa Doamna, Petru Cercel, Constantin Carabella, Ion Ghica, Ienăchiţă Văcărescu şi Constantin Cantacuzino.  Sper ca săptămâna viitoare consilierii locali să nu ridice probleme majore în a trece acest proiect şi acesta să fie pus în practică în cel mai scurt timp. Valoarea totală pentru perioada din an rămasă pentru acest contract va fi undeva la 4 miliarde de lei vechi. Nu consider că este o sumă prea mare pentru a aduce liniştea în şcoli.” a precizat primarul municipiului Gabriel Boriga.

 

Un plan de măsuri a fost adoptat şi la nivelul Instituţiei Prefectului Dâmboviţa, atât pentru asigurarea unui climat de siguranţă în unităţile şcolare, cât şi în zonele din jurul lor. Cpnform raportului prezentat de Poliţia Dâmboviţa în 2012, în cele 593 de unităţi de învăţământ din judeţ au avut loc 50 de infracţiuni, iar 36 de copii au fost victime ale infracţiunilor. Cele mai multe au avut loc pe raza municipiului Târgovişte.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro