Ministerul Educației recomandă repetarea simulării examenului de Bac, din cauza rezultatelor slabe

Ministerul Educației solicită inspectoratelor şcolare județene o monitorizare atentă, prin inspecții şcolare tematice, a programului de pregătire a elevilor de liceu şi a planurilor individuale de remediere, a declarat purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei, în contextul rezultatelor slabe obținute de elevii claselor a XI-a şi a XII-a, la simularea Bacalaureatului.

Potrivit acesteia, doar pentru elevii de clasa a XII-a, MENCS recomandă organizarea unor simulări județene ale examenului de Bacalaureat la începutul lunii mai.

“Specific pentru elevii de clasa a XII-a, MENCS recomandă organizarea unor simulări județene la începutul lunii mai, care pe de o parte să urmărească evoluția elevilor cu cea la nivel național şi pe de alta parte să permită planuri remediale specifice pentru cei care încă au nevoie de acestea”, a explicat purtătorul de cuvânt al MENCS.

Anul acesta, procentul de promovabilitate pentru elevii de clasa a XII-a este de 38,39%, relativ similar cu cel al ratei de promovabilitate de anul trecut – 38,77%. Pentru elevii de clasa a XI-a, rata de promovare este de 25,76%, în scădere cu 3 procente comparativ cu 2015- 28,51%.

adrian curaj,,Aceste rezultate dau un semnal de alarmă în plus. Ceea ce vedem astăzi nu este decât rezultatul politicilor fără continuitate, al veșnicelor schimbări la care elevi și profesori au fost parte.

Am avut rezultatele la Evaluarea națională, acum pe cele de la Bacalaureat. Cred că este momentul să ne întrebăm serios până unde mergem cu ”experimentele” și de unde începem să construim, fără patimi și orgolii. La mijloc nu sunt doar elevii ori profesorii, cum s-ar putea crede. E vorba de noi toți, ca societate, și de cum ne proiectăm viitorul, prin deciziile de azi”, a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj, pe pagina sa de facebook. ( sursă: portal învățământ)


Valeriana heidelbergcement
Iohanis
Paleologu
Paleologu

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro