Liviu Pop, ministrul gafelor, dă “calificativul 7” învățământului românesc! Doar că 7 e notă, nu calificativ

Distribuie:

Ministrul care s-a remarcat cel mai des prin greșeli gramaticale sau rupturi de logică, ministrul educației, Liviu Pop, a notat învățământul românesc cu “calificativul 7”.  Doar că, în sistemul de notare a elevilor din învățământ românesc,  7 este o notă și nu un calificativ. Nota 7, corespunde, cu aproximație, calificativului B. Acest sistem de notare se folosește de la clasa 0 până la clasa a IV-a. “Calificativul 7” nu există în sistemul de învățământ românesc.

Liviu Pop a declarat, ieri, la inaugurarea unor școli din Corbii Mari și că problema învățământului este schimbarea deasă a miniștrilor. Acesta a mai afirmat că dacă PSD și ALDE vor mai sta la guvernare încă 6 ani, învățământul va ajunge la nota 10.

Calificativul pe care l-aş da învăţământului românesc e undeva în jur de 7.  L-am dat și îl mențin, iar la finalul mandatului meu sper să fie undeva în jurul notei 8. Dacă ne ajută Dumnezeu să guvernăm şase ani de acum încolo, poate fi 10. Cred că principalul punct slab, cel puţin în ultimii şase ani, este legat de viteza cu care s-au schimbat miniştrii Educaţiei în România”. a declarat Liviu Pop.

 

În comuna dâmbovițeană a acesta a participat la mai multe tăieri de panglică: o școală nouă la Grozăvești ( în valoare e  1,6 milioane de lei, printr-o finanțare obținută în 2015, în cadrul proiectului Reabilitarea Infrastructurii Școlare, derulat de Ministerul Educației Naționale), o grădiniță în același sat (250.000 lei, cu finanțare prin PNDL 1) și o grădiniță în Satul Nou, care are și săli pentru clasele primare (460 000 lei, cu finanțare prin PNDL 1).

Ministrul și-a postat declarația și pe facebook. A primit mai multe critici, dar și unele încurajări.

  •  Poate avem “noroc” si guvernati cât Ceauseșcu, 25 de ani. Finalul cum să fie?
  • 7 e calificativ? Atunci mai aduceți întăriri pentru ca sunteți INSUFICIENT!
  • Sunteți generos! Avem 5, notă de trecere! Calificativ satisfăcător! Dacă nu credeți vă invit să faceți niște vizite prin școli! Neanunțat!
  • Ce vorbești? Învățământul e de 3. Spre sfârșitul mandatului vostru, dacă va veni vreodată, o să fie UNU.
  •  7, adică ajunge până la genunche, până la gât mai avem.
  •  7 trebuie transformat în 10! Se poate.
  • De la 7 la 8 înseamnă progres. Asta e foarte bine! Dar aveți girul nostru să creşteți această notă. Nu cred că e imposibil!
  • 7?!….în ce țară traiți, domnule ministru? Avem câțiva elevi fruntași, dar aceeia sunt meditați în particular pe banii părinților și nu e meritul statului.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro