Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

IoT in EDUCATION – We are the makers!, un nou proiect în care UVT este partener

Leonberger Kreiszeitung, Nr. 274 | Dienstag, 28. November 2017

(Poza dupa un ziar german in care a fost prezentat proiectul)

În locul natal al astronomului și matematicianului Johannes Kepler, Weil der Stadt, Germania, în intervalul 27-28 noiembrie 2017 a avut loc prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului IoT in EDUCATION – We are the makers!”. În cadrul acestei întâlniri de lucru au participat coordonatorii locali și membri în echipele de lucru ale instituțiilor partenere: Katrin Kolmer-Kurtz – coordonatorul proiectului, Dr. Rolf Bayer și Thomas Jörg de la Johannes-Kepler-Gymnasium – Germania, Dimitris Alimisis de la Europaiko Ergastirio Ekpaideftikis Technologias – Grecia, Ana-Maria Suduc de la Universitatea Valahia din Targoviste – România, Fiorella Operto și Emanuele Micheli de la Scuola di Robotica – Italia, Ghislain Gauthier de la Create it REAL APS -Danemarca și Thierry Oquidam de la E-nable France – Franța.

Proiectul este finanțat în cadrul programului Erasmus +, acțiunea Parteneriate strategice și se va derula pe o perioadă de 3 ani în intervalul 1 septembrie 2017 – 31 august 2020.

În contextul în care 37% din forța de muncă din UE are aptitudini digitale scăzute sau deloc, mai puțin de jumătate dintre elevi au acces la instrumente digitale corespunzătoare și doar 20-25% dintre elevi sunt instruiți de către cadre didactice capabile să folosească tehnologia în clasă (EC “Opening up education through new technologies”), proiectul IoT in Education are ca obiective:

  • Crearea de noi manuale educaționale privind întregul proces de creare și programare de obiecte inteligente

  • Analiza disciplinelor școlare în cadrul cărora aceste noi tehnologii și aptitudini pot fi introduse și evaluate

  • Crearea de scenarii de învățare, pentru profesori și elevi, care localizează folosirea IoT (Internet of Things – Internetul obiectelor) în programele școlare.

  • Crearea unei metodologii de învățare și predare care să fie semnificativă, situată, contextualizată și care să aibă o valoare reală și adevărată.

Principalele rezultate ale proiectului constau în trei manuale ce vor fi disponibile online în limbile partenere: (1) Tipărirea 3D pentru scopuri educaționale, (2) IOT pentru educație și obiectivele școlii și (3) Proiectarea și utilizarea unui obiect inteligent.

Grupurile țintă directe ale proiectului constau în 21 de profesori și peste 300 de elevi din țările partenere.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media