Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Inspectoratul Școlar, parteneriat cu Arhiepiscopia, pentru a-i determina pe elevii claselor a VIII-a să meargă la pregătirea pentru Evaluarea Națională

În cadrul ultimei conferințe de presă, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița au făcut o prezentare a rezultatelor simulării examenului național pe care l-au susținut elevii claselor a VIII-a. Rezultatele, la nivelul județului nostru, nu au fost tocmai îmbucurătoare, procentul de promovabilitate fiind de 40,94%. Din cei 4600 de elevi care s-au prezentat la examene, în mediul urban au promovat 56%, iar în mediul rural doar 32%.

Ne îngrijorează foarte mult aceste rezultate, cu atât mai mult cu cât există un număr de 32 de școli gimnaziale unde procentul de promovare este situat sub pragul de 10%, și ajunge în unele unități de învățământ până la 0%. Aici putem să dăm exemple concrete școlile de la Fântânele, Cojasca, Pitaru-Potlogi, Pătroaia Vale, Glod sau școala Smaranda Gheorghiu din Târgoviște. Inspectoratul Școlar a luat act de aceste rezultate și îndată a elaborat un plan de măsuri privind îmbunătățirea rezultatelor pentru examenul din vară. Planul de măsuri are ca obiect realizarea de pregătire suplimentară pentru elevi, în fiecare școală, la materiile matematică și limba și literatura română. Ne-am izbit însă de o anumită atitudine, atât din partea profesorilor cât și din partea directorilor, motivând că elevii nu frecventează aceste ore de pregătire. În aceste condiții ne-am gândit să cerem sprijin reprezentanților Arhiepiscopiei Târgoviște, printr-o colaborare mai eficientă cu preotul paroh din zona respectivă, care ar putea să convingă familiile copiilor de importanța pregătirii suplimentare, de importanța educației și importanța frecventării orelor de curs ”, a declarat inspectorul general adjunct, Gabriela Istrate.

Marea problemă în aceste comunități este să comunici cu părinții, pentru că părintele nu vine la școală. Atunci când părintele are principala grijă cum pun pâine pe masă mâine, problema școlii rămâne în planul doi și atunci ne-am gândit să încercăm și dinspre alte autorități morale, să spunem așa.”. –prof. Sorin Ion, inspector școlar general

Reprezentanții Arhiepiscopiei, prezenți la conferința de presă, au declarat că vor face tot pot ca, în colaborare cu preoții parohi din fiecare localitate, să aibă discuții cu familiile copiilor din școlile vizate, astfel încât să se înțeleagă importanța meditațiilor gratuite oferite de profesori, pentru Evaluarea Națională.

Parteneriatul dintre IȘJ și Arhiepiscopie va purta numele ”Biserica și Școala, alianță pentru o speranță” și se va derula până în luna iunie a acestui an, când încep examenele.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media