Inspectoratul Școlar despre bannerul anagramat: “Este și aceasta o metodă didactică!”

Bannerul cu greșeli de scriere de la Școala Smaranda Gheorghiu din Târgoviște a devenit celebru și stârnește reacții. Una a fost publicată de Select News care o citează pe Mihaela Anton, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Dâmbovița „A vrut să pună trei puncte, pe urmă s-a răzgândit și a pus virgulă, intenționând să elimine predicatul. Nu l-a mai eliminat și a ieșit ce a ieșit. A bătut și vântul, a smuls unele litere… Se mai întâmplă. Să-i acordăm circumstanțe atenuante. A vrut să facă ceva deosebit și a greșit din grabă”.

Întrebată cum se va mai putea face educația elevilor din școală, cum vor mai putea fi aceștia admonestați în privința unor erori gramaticale similare celor din baner, dacă acestea din urmă rămân nesancționate, d-na Anton a replicat:  „Este și aceasta o metodă didactică: rolul constructiv al greșelii. Elevii vor ține minte, de acum încolo, că nu se pune virgulă între subiect și predicat!”.

“Școala, e sufletul națiuni. Succes” este mesajul scris de profesoara de muzică și arborat de Școala Smaranda Gheorghiu, în prima zi de școală. Greșelile constau în virgula între subiect și predicat, lipsa unui i și a semnelor de punctuație.

PS. În atenția doamnei Anton! La nici 10 minute de la publicarea articolului un cititor a sunat și ne-a atras atenția că titlul e scris greșit! Corect, e greșit! Deci, în viața reală “se mai întâmplă” e sancționat instantaneu, pentru că oamenii nu acceptă, în orice condiții, “rolul constructiv al greșelii”!

ANAGRAMÁ, anagramez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține alt cuvânt; a transcrie sub formă de anagramă

AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj.s. m. și f. 1. Adj.s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj.Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 9 ganduri despre “Inspectoratul Școlar despre bannerul anagramat: “Este și aceasta o metodă didactică!”

 • 20 septembrie 2014 at 10:00
  Permalink

  RUSINE INSPECTORAT! CONTINUATI-VA CAMPANIA ELECTORALA!

  Reply
 • 17 septembrie 2014 at 21:06
  Permalink

  Hai sa fim seriosi! Indoctrinarea religioasa este evidenta in scolile din Romania, hai sa ne inchinam, nu mai conteaza cat suntem de analfabeti. Viceprimarul este prezent la deschidere si nu este nimeni din partea inspectoratului scolar. Inspectoratul Scolar face legea in scolile dambovitene. Sa creada ei ca ii vom vota! Sa va voteze directorii pe care i-ati sustinut politic!

  Reply
  • 18 septembrie 2014 at 21:32
   Permalink

   esti cu rusii?

 • 17 septembrie 2014 at 21:01
  Permalink

  La gradul de cultura al inspectoarei Anton ar trebui sa vorbeasca si ministrul cu greseli gramaticale pentru ca sa fie un exemplu pentru elevi. Asa inspectorat, asa directori!

  Reply
  • 18 septembrie 2014 at 6:54
   Permalink

   🙂 nexam: aşa directori, aşa inspectorat, aşa elevi! 😀
   totul pentru front (carne de tun să fie!), totul pentru victoria galacticului mitoman (după ce dăm foc la ţară, n’aşa?) 😉

  • 18 septembrie 2014 at 17:19
   Permalink

   Profesoara de muzica de la Scoala Smaranda Gheorghiu ar trebui sa stea acasa la pensie, si-a invcetat activitatea si sunt destui tineri care nu au loc de munca. Ii felicitam pe cei de la ISJ, de la compartimentul personal pentru modul in care au realizat incadrarile, pentru acest an scolar.
   Inspectoarea Mihaela Anton este aparatoarea analfabetilor care stiu sa dea spaga. ORICUM NOI NU VA VOTAM!

 • 17 septembrie 2014 at 13:52
  Permalink

  Corect, asa este! Asta era si ideea. Asumarea unei greseli si nu cautare de scuze. Multumim pentru mesaj!

  Reply
 • 17 septembrie 2014 at 13:37
  Permalink

  A făcut-o lată doamna educatoare, dar nici voi nu sunteţi mai prejos. Se scrie “banner agramat”, nu anagramat! E o mare diferenţă de sens între agramat şi anagramat!
  Agramat (substantiv, adjectiv) = (persoană) care face greșeli elementare de limbă
  Anagrama (verb) = a schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține alt cuvânt.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro