Imaginaţie bogată când vine vorba de copiat. Iată cum încearcă studenţii să copieze la examene!

Sesiunea  e în toi şi studenţii au foarte multă inspiraţie în ceea ce priveşte metodele de copiat.  Cum examanele bat la uşă, iar cursurile nu sunt tocmai accesibile petru mulţi dintre cei care abia dacă au trecut de două ori pe la facultate, studenţii sunt din ce în ce mai inventivi. Unii, mai comozi apelează la metodele tradiţionale şi mai ieftine: pixul cu calendar, de doar 1,5 lei, foile micşorate la xerox, ciornele amplasate chiar pe bancă, cursurile scanate şi ascunse pe sub haine, ori programele pe calculator făcute de acasă şi copiate de pe stick. Cei care au prieteni amabili, folosesc telefoanele mobile prin intermediul cărora primesc răspunsurile direct pe de cursurile pe care le lasă prietenilor. Această metodă este riscantă din mai multe motive: nu în toate sălile poţi avea semnal la telefon, unii profesori folosesc sisteme anti-copiat (bluetooth), alţii sunt foarte vigilenţi iar această metodă nu e tocmai silenţioasă. De cele mai multe ori, studenţii aleg să copieze direct de pe telefonul mobil.

 În fiecare an însă tehnologia avansează şi apar noi mijloace de a trece fără probleme un examen pentru care nu te-ai pregătit. Cea mai scumpă metodă, dar şi cea mai eficientă, după spusele studenţilor este cea în care foloseşti  microcăştile invizibile. În acest caz, studenţii  lipesc pe corp cablurile trebuincioase: colierul inductor, care transmite practic informaţiile între telefon şi căşti, câteva fire de legătură, mufa de alimentare şi microfonul. Cele două microcăşti cu dimensiuni milimetrice sunt introduse pe timpan şi pot fi scoase din ureche doar cu ajutorul unui magnet.

Unii studenţi acuză profesorii că îi determină să apeleze la metoda copiatului pentru a trece un examen pentru că nu se prezintă la cursuri, nu îşi dau interesul să le explice materia sau au pretenţii exagerate în privinţa activităţii cumulând pentru nota finală: nota de la examen, prezenţa la seminar şi la curs şi nota de proiect.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro