Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Generațiile vechi de olimpici ajută actualii olimpici, la “Ienăchiță Văcărescu” – Târgoviște

Un articol semnat profesor Nicolae Cecilian ISTRATE

 

Generațiile anterioare de olimpici la informatică ajută a patra generație de elevi olimpici naționali de la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște.

Prima generație s-a ocupat și se preocupă de organizarea Concursului “Tinerii programatori”, ajuns în 2016 la a IX-a ediție și desfășurat an de an la  Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște. Acesta se constituie în concurs de pregătire a elevilor pentru alte concursuri, pentru OJI(Olimpiada Județeană de Informatică) și pentru ONI(Olimpiada Națională de Informatică). Alături de primii olimpici au venit și generațiile următoare și au organizat anual concursul, pentru buna pregătire în programare a tuturor elevilor din județul Dâmbovița. Ei au propus probleme, au dat soluții și au evaluat programele tuturor elevilor participanți din toate liceele dâmbovițene și de la toate clasele V-XII.

         Studenți fiind la diverse universități din țară și din străinătate, foștii olimpici au ținut legătura permanent între ei și i-au ajutat pe următorii olimpici în alegerea facultăților pe care să le urmeze, prin sfaturi despre admitere și despre condițiile din campusurile universitare.

         Ozorchevici Ana, olimpica din prima mea generație, în prezent lucrează la renumita companie Microsoft, reprezentanța Richmond Virginia, U.S.A.  De sărbătorile din decembrie 2015 a venit la liceu și le-a dăruit celor patru actuali olimpici  suma de 1000 USD și două cărți “Cormen”, foarte utile în pregătirea de performanță.  Cu ocazia acestui frumos gest, am realizat fotografiile din colajul următor, care ilustrează evenimentul desfășurat în laboratorul de informatică.

Untitled

Datorită ajutorului acordat de către foștii olimpici, an de an rezultatele la concursurile și olimpiadele de informatică au fost din ce în ce mai valoroase și mai numeroase. Premiile foarte bune obținute de foștii olimpici au adus în prezent județului Dâmbovița opt locuri la Olimpiada Națională de Informatică 2016, alături de județe valoroase, cu tradiție în informatică. Este cel mai mare număr de locuri pe care l-a avut vreodată județul Dâmbovița la ONI.

         Generațiile de olimpici la informatică de la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște și organizațiile în care activează  în prezent sunt următoarele:

  • prima generație(2006-2010): Ozorchevici Ana(Microsoft-Richmond Virginia U.S.A.), Stanciu Maria(Elektrobit Automotiv-Brașov), Diculescu Alexandra(Gameloft-București);
  • a doua generație(2009-2013): Banu Lavinia(studentă la Facultatea de Matematică din București și practicant la Google-Suedia), Mănica Bogdan(student Facultatea Automatica-București);
  • a treia generație(2011-2015): Enache Mihai(student la Manchester University-Marea Britanie), Banu Cristian(student Facultatea Automatica-București), Zuga Vlad(student Facultatea Automatica-București);
  • a patra generație(2012-2016): Beșcucă Marilena(admisă la Oxford University-Marea Britanie), Dumitru Philip, Rada Robert, Petrică Cosmin.

Îmi doresc ca toți cei doisprezece olimpici  să rămână prieteni și să se ajute unii pe alții și în viitor, pe parcursul progresului vieții lor. Succes!

 

 

Distribuie:

One thought on “Generațiile vechi de olimpici ajută actualii olimpici, la “Ienăchiță Văcărescu” – Târgoviște

  1. Mihai Enache este elev la The University of Edinburgh, iar Lavinia Banu studiaza acum in Germania, facand Masterul la RWTH Aachen University.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media