(FOTO) Protest spontan al elevilor care învață în frig! Vezi ce spun autoritățile

Distribuie:

 

În această dimineață, elevii Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște au refuzat să mai rămână la cursuri în sălile de clasă, unde temperaturile sunt foarte mici și au pornit, într-un protest spontan pe un traseu ce a avut ca punct final Primăria Târgoviște. Pe tot parcursul drumului, au strigat “Vrem căldură!”, cerință pe care le-au formulat-o apoi reprezentanților administrației locale.

La nivelul primăriei municipiului o delegație a copiilor a fost primită de cei doi viceprimari, vădit deranjați de forma de protest, pe care au catalogat-o drept manipulare:  “Încep prin a vă spune că sunt dezamăgit de faptul ca ați ales să faceți această formă de protest și nu să veniți înainte să putem avea un dialog cu o parte dintre reprezentanții voștri și cu o parte dintre reprezentanții cadrelor didactice de la Liceul Heliade Rădulescu. Vreau să vă spun de la început că și eu sunt profesor. Mă interesează problema voastră. Știu că este frig în școli. Nu este nicio noutate. Să nu credeți că, daca ați venit astăzi aici, cu acest protest spontan, ne-am adus aminte că e frig la Liceul Heliade Rădulescu. Noi știm acest lucru. Este prioritatea numărul 1 pentru Primăria Municipiului Târgoviște rezolvarea acestei probleme numai că, personal, eu nu sunt de acord cu aceste manifestări ca pe stadion. De aceea v-am și invitat aici, să discutăm civilizat, ceea ce noi doream să se întâmple înainte de protest, pentru că este normal să avem un dialog, să vă informați. Pe de altă parte, n-aș vrea să mă gândesc că sunteți manipulați în această acțiune, pentru că mi-e greu să cred că toate cadrele din liceu ar fi venit să protesteze dacă nu ar fi fost îndemnate de către cineva și chiar organizat. Am văzut că o parte dintre voi aveți pe hârtiuțe și ce trebuie să strigați. Avem procentul la care s-a ajuns cu lucrările și la liceul la care voi și la celelalte instituții de învățământ din municipiul Târgoviște. Să nu credeți că cineva din primăria Municipiului Târgoviște este fericit pentru că se întâmplă acest lucru. Din nefericire, s-a ajuns la această situație. Vinovații sunt mai mulți. N-aș putea să arăt cu degetul către cineva. Știu că nu va încălzește cu nimic, însa aș fi avut pretenția ca atât voi, cât și cadrele didactice care v-au însoțit să vină într-o delegație de 10-20 de persoane, să comunicăm înainte și să vă transmită informația acolo, să nu mai veniți până aici, pentru că nu folosește nimănui. Voi știți deja că este o situație extrem de delicată, gravă cu care ne confruntăm, o situație pe care promitem să o rezolvăm foarte curând”, a precizat Ciprian Prisăcaru, viceprimarul PDL al municipiului Târgoviște.

Explicații a găsit și vicele PSD Ion Țuțuianu, care vede gestul copiilor ca un precedent periculos, în ideea că poate și alții vor recurge la forme de protest: “Știu exact ce se întâmplă acolo. Noi, primăria, am demarat în luna mai un program de investiții pentru montarea centralelor în școli, grădinițe, licee. În septembrie, au început evaluările, în octombrie s-au făcut achizițiile. Termenul de realizare-o lună, la fiecare obiectiv.
Cel puțin până la ora această eu nu am discutat cu domnul sau cu doamna directoare de la dumneavoastră, nici nu o cunosc, pentru că am fost la dumneavoastră în curte de 6-7 ori de când este programul din mai. Dacă ieri sau astăzi venea o delegație la noi, v-am fi spus că, în cel mai rău caz, vineri veți avea căldură. Prin gestul pe care l-ați făcut, dumneavoastră, unde lucrările sunt foarte avansate, pentru că este posibil ca astăzi sau mâine, depinde de Distrigazul de la Ploiești, să vină să facă recepția, probabil, ați creat un precedent și colegii dumneavoastră unde nu avem aceleași soluții, o să zică  uite, dacă ne-am dus la primărie, gata, s-a pornit! Să le spuneți și colegilor de la Liceul 4 că se va întâmpla același lucru la sfârșitul săptămânii viitoare. Noi am discutat inclusiv cu Inspectoratul Școlar. S-a discutat inclusiv în prezența prefectului, ca de la caz, la caz, la școlile la care este foarte frig să se ajungă până la suspendarea cursurilor pentru o perioadă.”

La polul opus, sunt copii și profesorii. De exemplu, Cristina Andreea, elevă în clasa a IX-a, la Liceul nr 3: “Am înghețat de frig în clase, de două, chiar trei săptămâni.
Ieri, la ora 10.00, directorul vine la noi în clasa și ne spune că putem să punem bani să cumpărăm aeroterme sau calorifere, pentru ca problemă nu o să se rezolve prea curând . Nu ne-am luat nimic, pentru că, dacă luăm toată școala, se arde instalația. Dacă nu rezolvăm nimic azi, stăm acasă. Ne ducem, stăm doua ore-trei, la 11.00 ne dă drumul, stăm ca proștii și așteptăm autobuzele până la ora 14.00-15.00.”

Profesorii spun că suspendarea cursurilor nu este o soluție, pentru că recuperarea orelor nu se va putea face în week-end, deoarece majoritatea elevilor sunt navetiști și nu au cum să ajungă la școală. Tot aceștia spun că protestul a fost spontan, iar cei care au venit cu tinerii la Primărie au fost nevoiți, pentru că nu puteau să-i lase neînsoțiți pe traseu. “Evident, trebuie sa ne reorientam. Așteptăm verdictul inspectoratului, al ministerului, pentru că inspectorul general a apelat și la soluția Ministerului. Dacă vor fi suspendate cursurile, probabil că va trebui să facem un program de recuperare. Avem promisiuni că zilele următoare, la noi în liceu se va da drumul la căldură.”, a precizat directorul liceului, Nicolae Stan.

CITEŞTE ŞI: Corpul de Control al primului Ministru vine la primăria Târgovişte

CITEȘTE ȘI:  E jale cu centralele la școli! Trei vor fi gata abia în 15 ianuarie! Vezi restul

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 8 ganduri despre “(FOTO) Protest spontan al elevilor care învață în frig! Vezi ce spun autoritățile

 • 5 decembrie 2013 at 23:08
  Permalink

  mizerii ordinare!!!comunisti imputiti!!!am doi copii. unul invata la scoala coresi si pot sa va spun ca jumatate din copiii de la el din clasa sunt bolnavi si nu vin la scoala.si fetita merge la gradinita 13 la care au dat drumul la caldura abia vineri.ordinari mai sunteti!!!!de cand nu avem voie sa iesim in strada, dobitocilor!!!???va e frica scarbelor, nu!!!???pai daca nu e caldura in scoli,gradinite si case e pentru ca ati distrus termica!!!!tot voi!!!ce dialog mai vreti!!!cu pietre trebuie sa va spargem capetele!!!va gasiti voi sa certati copiii…voi carora va curge grasimea de cat va e de cald in birourile voastre calduroase.noi deja ne-am saturat de voi!!!JAVRELOR!!!!!

  Reply
 • 5 decembrie 2013 at 5:04
  Permalink

  doi “vice” incapabili să priceapă, sau fac pe proştii, ce se petrece.
  voi şi cu nenorocitul de consiliu local aţi scos copii în stradă (premarele nu se pune pentru că ăsta e ocupat cu recursul), mazetelor.
  v-aţi porcăit şi acuzat în consiliu, aţi promis 15 nov a.c. iar acum cînd copii îşi riscă sănătatea tot ei sînt de vină, incapabililor?
  să vă cereţi iertare şi să fiţi mulţumiţi că nu v-au luat cu pietre, nemernicilor!
  ps: de ce n-au ieşit părinţii şi profesorii în stradă şi au lăsat copii carne de tun??? 🙁

  Reply
 • 4 decembrie 2013 at 23:18
  Permalink

  Am invatat si eu la IHR. Si stiu cun e sa ingheti ca un idiot in clasa, cu pixul in mana, la.orele d matematica. Stiu cum e sa nu fii ascultat si cand protestezi,daca nu ai o farama de putere, sa ti se arunce argumente pro si contra(mai mult contra ta) si sa fii luat de prost! Asa ca, bravo acestor elevi ca au protestat! Domnii edili ar trebui sa petreaca 6 ore de curs in frigul pe care il indura sarmanii copii in clase. Sa vada si ei cum e sa racesti, pentru ca daca nu vii la scoala, iei absente,recuperezi cu greu lectiile… Nu le pasa,zic ca stiu situatia. Daca o stiu,de ce nu rezolva nimic? Pentru ca lor le este bine.

  Reply
 • 4 decembrie 2013 at 23:14
  Permalink

  Refuz sa cred ca in conducerea acestui oras sunt cretini.Refuz sa cred ca acesti domni nu au auzit ca legea pedepseste penal RELELE TRATAMENTE APLICATE MINORULUIt.Chiar v-au disparut si ultimele urme de bun simt sa spuneti ca au manifestat neautorizat?Sa fiti fericiti ca acei parinti care isi trimit copiii la scoala nu fac plangere penala.

  Reply
 • 4 decembrie 2013 at 21:29
  Permalink

  bai florinele .. eu am impresia ca tu esti pe la liga elevilor sociali-democrati .. la cum te exprimi .. ca le folosesti aceeasi propaganda ieftina .. mai inainte de protest era normal sa va desemnati un reprezentant sau mai multi sa discute cu primarul sau cu unul dintre viceprimari .. asa se procedeaza intr-o democratie si intr-o societate normala .. dar voi ati ales sa luati mentalitatea comunista de la psd .. direct la protest .. plus de asta nici nu v-ati interesat macar inainte de stadiul lucrarilor .. toti va ridicati cu pretentii dar nu sunteti in stare sa luati bacul majoritatea din voi . nu v-ar fi rusine .. . dar prin centru vechi (renovat de boriga si popescu, sa ne intelegem) va bucurati cand umpleti carfenelele seara de seara

  Reply
 • 4 decembrie 2013 at 16:33
  Permalink

  Da domnule viceprimar am fost manipulati !Am fost manipulati de frigul pe care il induram de 2-3 saptamani de cand ni-se promite rezolvarea problemei!Faptul ca aveam scrise lozinci pe foi pentru ca nu am putut face pancarde deoarece a fost un protest spontan nu inseamna ca ni-sa spus ce sa strigam(“Am văzut că o parte dintre voi aveți pe hârtiuțe și ce trebuie să strigați.”).
  Profesorii ne-au insotit pentru ca ne sustin si profeseaza in conditii glaciare, nu pentru ca ei ne-ar fi indemnat la acest protest!
  Protestul acesta pe care dumneavoastra il numiti de tip “galerie de stadion” ni s-a parut ultima solutie la vederea nepasarii dumneavoastra!
  Speram ca situatia sa se rezolve pana Vineri 6 Decembrie asa cum ne-ati promis!

  Reply
 • 4 decembrie 2013 at 15:41
  Permalink

  azi sau maine vor primi caldura! acest protest a fost facut de anumiti profesori rau intentionati, care daca tot sunt profesori puteau sa intrebe cand mai exact vor primi caldura, dar ei nu stiu decat sa judece! la final toti vor fi judecati dupa fapte…

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro