ortooxacell kiss2022.gif Flax

Elevii din Corbii Mari au învăţat despre Rezervaţia Naturală Corbii Ciungi aflată în localitatea lor

   Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în calitate de beneficiar al proiectului “Managementul eficient al Rezervaţiei Naturale Izvorul de la Corbii Ciungi”, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” 2007-2013, Axa prioritara 4 – “Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii”, Domeniul major de Intervenţie “Dezvoltarea infrastructurii şi a planurilor de management pentru protejarea biodiversităţii şi reţelei Natura 2000”, a organizat în data de 21 septembrie 2012, evenimentul ce a avut ca temă „Rezervaţia Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi – un semnal de alarmă”, desfăşurat  în  localitatea Corbii Mari la şcoala Gimnazială Corbii Mari.

   La această acţiune au participat: copiii claselor I – VIII de la cele 11 scoli din comuna Corbii Mari, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ai Primăriei Corbii Mari, aiAgenţiei de Protecţia Mediului Dâmboviţa şi ai Gărzii de Mediu Dâmboviţa;

   În cadrul acestui eveniment, elevii participanţi s-au întrecut în concursuri de desene şi colaje pe tema protecţiei mediului. Concursul a durat două ore, iar la finalul întrecerii a fost organizată o festivitate de premiere, unde toţi copii au fost  premiaţi cu tricouri si şepci inscripţionate, precum şi  cu o diplomă de participare.

   În cadrul acestei acţiuni, elevii participanţi au împărţit 300 de pliante şi 300 de broşuri localnicilor prezenţi la eveniment.

INFORMAŢII DE BACKGROUND:

  Rezervaţia naturală de la Corbii Ciungi este situată pe partea stângă a Neajlovului, în comuna Corbii Mari.Particularitatea acestei rezervaţii constă în speciile de floră şi faună acvatică, ce au supravieţuit erelor geologice şi se păstrează şi astăzi, specii care aparţin de fapt unui climat nordic sau de peste 800 m altidudine şi se regăsesc în special în apele reci de munte sau în apele subterane, reprezentând o curiozitate faptul că au drept habitat un spaţiu aflat la 110 m altitudine. Ceea ce le-a asigurat supravieţuirea o reprezintă condiţiile atipice pe care le oferă izvoarele de la Corbii Ciungi şi anume o temperatură ce se menţine în jurul a 10 grade C, pe timp de vară. Rezervaţia constă într-un complex de izvoare de 800-1.000 m lungime, mlaştini de izvor şi pârăiaşe ce curg spre Valea Neajlovului, pentru a se vărsa în Neajlov.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media