ELEVI DE EXCEPŢIE, DE LA CITITORI: Alexandru Florin Ciuculete, regizor la 15 ani

Motto: Educaţia este cea mai importantă armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea. Nelson Mandela

Gazeta Dâmboviţei va propune o nouă campanie de excepţie în care, până la sfârşitul lunii iunie, am ales să vi-i prezentăm pe acei elevi care ne reprezintă cu mândrie judeţul. Copii pentru care munca, împletită cu talent şi ambiţie, fac ca sistemul educaţional românesc să pară uneori unul dintre cele mai performante ale lumii. Sprijiniţi de profesori şi părinţi, aceşti copii de excepţie merită toată aprecierea noastră. Gazeta Dâmboviţei a desfăşurat în luna martie campania “Doamne de excepţie”, care s-a bucurat de un real succes printre cititori, aşa cum sperăm că se va bucura şi noua campanie. 

 

Niciodată nu ştim de ce suntem înconjuraţi, dacă nu privim în jurul nostru cu atenţie. În încercarea mea de a găsi un nou subiect, l-am găsit pe Alex, un elev pasionat de lumea filmului (clasa a IX-a C, la Colegiul Economic “Ion Ghica” Târgovişte), care nu a încetat să evolueze în acest domeniu, în ciuda descurajărilor primite.

 

1. Când ai descoperit pasiunea pentru film? Cum a început totul?

 Totul a început acum aproximativ 4-5 ani, când am început să folosesc youtube-ul pentru mai multe lucruri, nu doar pentru a asculta muzică, Aşa am dat de Dani, Bianca şi Mihai, fiecare cu al său canal de youtube. Abia după 2 ani de când am dat de ei m-am gândit să îmi fac şi eu propriul canal de youtube, dar totuşi nu m-am grăbit prin a face asta pentru că, de fel, sunt o fire relaxată, nu mă grăbesc. Această pasiune s-a reaprins în iarna anului trecut, când mi-am cumpărat prima cameră. Era vorba despre  un Fujifilm S8200, însă nu am ţinut mult această cameră. La doar o lună de la achiziţia sa am înlocuit-o cu un Samsung Smar Camera wb150f, iar într-un final am ajuns la un Nikon de care sunt foarte mulţumit.

 

 2. A fost cineva care te-a îndreptat spre această pasiune?

 Nu cred că a fost cinvea să mă îndeprepte. A existat o persoană care mi-a zis că dacă mă gândesc serios să îi zic, pentru că ştie un mare regizor de pe la noi şi sigur o să mă ajute, dar în rest am avut ambiţie proprie.

 

3. Ce simţi atunci când filmezi?

 Păi nu ştiu, tu când iei interviuri ce simţi? În fine, e ceva ciudat, adică mă simt ca la Hollywood deoarece nu pot spune că am doar cameră. Pe lângă ea mai am şi încă vreo patru reflectoare, trepiede, microfon etc. Practic am un adevărat studio acasaă, iar asta mă face să mă simt pe de o parte mândru de mine, pentru ce am reuşit să realizez până acum şi pe de altă parte că pot simţi ceea ce simte un actor sau un regizor.

 

4. Cine este modelul tău din lumea filmului?

 Modelul meu… ooo, păi un model anume nu pot zice că am, dar dacă aş spune că vreau să ajung ca cineva, l-aş alege pe Tylor, Tylor Oakley. Nu ştiu, poate te întrebi de ce l-aş alege tocmai pe el? De ce un American, şi nu un român? Răspunsul este simplu. Mă identific foarte mult cu acest băiat. Sunt ambiţios foarte, la fel ca Tylor. Atât mie, cât şi lui ne place să abordăm aceleaşi subiecte şi pot zice că şi semănăm puţin . Da, ştiu, eu nu sunt blond. Mă refeream la ochelari .

 

5. Ce ai simţit când ai regizat pentru prima dată un film?

            Primul “film” regizat de mine a fost Murder Love, filmul cu care m-am calificat şi la etapa naţională a unui concurs de profil. M-am simţit foarte bine, m-am distrat foarte mult şi am petrecut şi câteva momente magice, am văzut ce înseamnă “greutatea” regizării unei pelicule, ce înseamnă să temperezi relaţiile tensionate dintre actori şi ce înseamnă să lucrezi sub presiune şi să ajungi la un rezultat bun.

 

6. Vrei să faci o meserie din acest hobby?

             Sigur ca da. Eu sunt genul care rămân uimit ca unii oameni, în loc să facă ceea ce le place, fac lucrurile pentru care sunt plătiţi mai bine. Ceea ce vreau să zic este că diferenţa de bani nu este atât de mare, doar că, atunci când faci lucrul ce îţi place, ai şi un beneficiu personal.

 

7. Descrie pe scurt cum defineşti tu acest domeniu.

  Nebunie, distracţie şi foarte multă muncă depusă.

 

8. Cum te ajută acest hobby să te dezvolţi?

De fel, eu vorbesc foarte mult şi prin “foarte” vreau să spun exagerat de mult, adică pot să îţi vorbesc ore în continuu fără să mă opresc, să rămân fără ideei sau să mă repet, iar pentru asta am încercat să caut ceva ce mă şi poata avantaja. Aşa am ajuns la Vlog (n.r. Vblog sau Video blog – este o formă de televiziune web).

 

9. Cum este să trăieşti în lumea SF?

Foarte tare, mi s-a mai zis că trăiesc într-o altă lume, dar din punctul meu de vedere este “Ok”, deoarece pot aduce lucruri de pe o lume pe alta şi aşa nu aş rămâne niciodată fără idei. Eu sunt genul : Nu există imposibil. Şi asta chiar aşa este. Există doar starea ta, dacă eşti leneş, logic că o să zici că e imposibil sau foarte greu, dar dacă eşti ca mine, muncitor în mare parte, o sa reuşeşti mereu să ajungi la mal cu sau fără ajutor.

 

10. Ce sfat le dai persoanelor care au acest hobby?

Dacă sunt la început, să continue. Ştiu cum este la început, ai foarte multe puncte slabe, dar cu timpul se rafinează. Mereu la început vei avea acei “hateri” care nu au altceva mai bun de făcut decât să stea pe capul tau şi să te înjure de tot ceea ce se poate. De multe ori oamenii renunţă în ciuda acestei pseudopresiuni. Un sfat pentru cei care deja practica hobby-ul ăsta? Să continue, să nu se oprească, pentru că mie îmi face foarte mare plăcere să îi urmăresc.

 

11. Ai întâmpinat şi dificultăţi? Cum le-ai depăşit?

 ”Dificultăţi? Ce-s alea? Glumesc , normal că am întâmpinat şi dificultăţi, dar nu mi-a păsat. Am rezolvat tot ce am putut rezolva, iar restul sunt tot acolo. Dacă te intrebi de ce, pentru că timpul o să le rezolve de la sine. Mereu auzeam “Potoleşte-te! Nu are youtube-ul de cine să râdă aşa că te duci tu?” şi foarte multe lucruri răutăcioase, dar ştii ce? Nu mi-a păsat. Au existat şi personae care mi-au zis că le place ceea ce fac şi să continui, iar pentru aceste persoane , ce-i drept puţine, am continuat şi nu m-am oprit.

 

12. Ce surprize ne pregăteşti în viitorul apropiat?

Vreau să îţi mai zic doar că în vară vin cu un nou proiect; ce-i drept două, dar vreau să îţi zic doar despre unul, cel mai important. Nu o sa îţi spun ceva  clar deoarece nu vreau să dau din casă, dar este vorba despre ceva unic în România, se caută, dar încă nu s-a găsit cineva să îl facă. Se pare că acea persoană sunt eu. Oricum, rămâi aproape.

 

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro