Edu Leadeship Gala: Directorul şcolar al anului 2019 este o dâmbovițeancă

Cinci directori de şcoli din România au fost premiaţi la evenimentul Edu Leadership Gala, organizat de ONG-ul Asociaţia pentru Valori în Educaţie, pe 27 noiembrie, la București.

Cea de-a treia editie a Premiilor Directorul Anului au atras peste 200 de participanți, lideri din business și invitați, care au sărbătorit realizările celor mai determinați directori de școli și grădinițe din țară.

Directorul şcolar al anului 2019 este Irina Constantinescu, de la Şcoala Gimnazială „Matei Gr. Vlădeanu”, din localitatea Cândeşti-Vale, judeţul Dâmboviţa.

Irina a reuşit să transforme şcoala din Cândeşti-Vale în prima „Eco şcoală” din judeţ cu ajutorul unui program prin care se face educatie pentru mediul înconjurător. Elevii învață să mănânce responsabil, să le pese de ce e în jurul lor și să se gândească mai atent cum pot proteja mediul.

A ajutat 176 de elevi din mediul rural să îşi dezvolte competențele secolului XXI prin proiectele inovative pe care le-a desfășurat. Unul dintre acestea se numește „CândEști Pro IT” și le aduce copiilor noțiuni de programare, în timp ce prin intermediul unui alt program, denumit „CândEști SMART”, elevii sunt încurajați să se implice în transformarea localității în care trăiesc și învată.

„Acest premiu mă onorează și înseamnă recunoașterea implicării mele și a colectivului profesoral pentru o școală de secolul XXI, care promovează colaborarea, starea de bine a elevilor și profesorilor, visible learning, educația pentru mediul înconjurător și tehnologie. Premiul este dedicat fiecărui elev din școala noastră, elev care îmi doresc să devina responsabil pentru ,,mâine” și pentru fericirea lui”, a declarat Irina Constantinescu.

Tot în cadrul Edu Leadership Gala au mai fost acordate următoarele premii:

  • Cel mai Bun Tânăr Director al Anului: Andra Mihaela Mihai, de la Şcoala Gimnazială Colonie, din Râmnicu Vâlcea a fost premiată pentru că a redus aproape în totalitate abandonul şcolar în rândul elevilor rromi şi pentru că a facilitat integrarea a zeci de elevi cu studii nefinalizate în câmpul muncii prin programe de formare specifice.

  • Directorul Anului pentru Inovaţie: Claudia Aurora Zamfir, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, din Pucioasa, Dâmboviţa, a fost premiată pentru că a schimbat experienţa de învăţare pentru peste 600 de copii prin activităţi de educaţie nonformală inovative.

  • Directorul Anului pentru Egalitate de Şanse: Adrian Emanuel Silimon, de la Şcoala Gimnazială numarul 4, din Turnu Măgurele, Teleorman, a fost premiat pentru că a creat prima clasă integrată şi primele două cabinete de sprijin din judeţul Teleorman pentru copiii cu deficienţe cognitive şi autism infantil.

  • Directorul Anului pentru Antreprenoriat: Mariana Ifrim, Şcoala Gimnazială „Nicu Enea”, din Bacău, a fost premiată pentru că a atras finanţări nerambursabile, sponsorizări şi a câştigat proiecte pentru refacerea totală a infrastructurii şi bazei materiale a unei şcoli aflată în mediu defavorizat.

“Prin proiectele dezvoltate de către AVE, am lucrat cu directorii din peste 170 de școli și grădinițe pentru a-i susține în demersurile lor de creștere a promovabilității, reducerea abandonului școlar, integrarea tuturor elevilor și creșterea motivației profesorilor. În fiecare an, îi identificăm pe cei mai determinați dintre ei și îi premiem în cadrul Galei, din dorința de a le recunoaște meritele și de a inspira și alți directori că schimbarea educației începe cu fiecare dintre ei”, ne-a declarat Andreea Nistor, Director Executiv AVE.

Edu Leadeship Gala a adus împreună directori de școli, specialiști în educație și lideri de business, toți având oportunitatea de a discuta despre provocările sistemului de învățământ din Romania și despre soluțiile ce pot fi implementate pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru studiu.

Asociaţia pentru Valori în Educaţie este un ONG fondat de reprezentanţi ai mediului de business care îşi doresc să contribuie la creşterea calităţii în educaţie, obiectivul acesteia fiind de a aduce Romania în Top 10 sisteme educaţionale din Europa până în anul 2035. În cadrul proiectelor desfășurate din anul 2015, AVE a angrenat 173 de directori din școli și grădinițe din toată țara, cu impact asupra 98.761 elevi aflați în prezent în sistemul educațional primar, secundar, liceeal și profesional.

Directori de școli și grădinițe din întreaga țară s-au înscris sau au fost recomandați pentru aceste premii, iar câștigătorii au fost desemnați de comisii de specialitate, alcătuite din oameni de business și din educație, în baza unor criterii stricte pentru fiecare dintre cele patru categorii. Directorul școlar al anului a fost ales din shortlist-ul pentru cele patru categorii, acesta depășind nivelul așteptat.

În școlile pe care le conduc cei cinci directori premiați la Edu Leadership Gala studiază peste 1.800 de copii, începând cu ciclul preșcolar și până la cel gimnazial.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro